«Πυρ ομαδόν» κατά Κουτσούμπα για «τις φοιτήτριες με sugar daddies» - Τι απαντά το ΚΚΕ

Τι δήλωσε ο γ.γ του ΚΚΕ και ξεσήκωσε θύελα αντιδράσεων
.
.
Eurokinissi

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η δήλωση του γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος, στο πλαίσιο της συζήτησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, υποστήριξε πως στη Σκανδιναβία η επιβολή διδάκτρων «οδηγεί φοιτήτριες να οδηγούνται να αναζητούν “sugar daddies”».

Η δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις κατηγορώντας τον κ. Κουτσούμπα για σεξιστικό παραλήρημα είναι η εξής:

«Το ΠΑΣΟΚ, ειδικά, λέει ότι απλά πρέπει πρώτα να γίνει αναθεώρηση του άρθρου 16 και επικαλείται το ανέκδοτο του σκανδιναβικού μοντέλου, οι φοιτητές του οποίου έχουν πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων» είπε, προσθέτοντας πως «για το ανέκδοτο του Σκανδιναβικού μοντέλου, ούτε οι Σκανδιναβοί δεν σας πιστεύουν, αφού κι αυτοί έχουν πάρα πολύ πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων που οδηγούν ακόμα και σε αυτή τη σαπίλα, νέες κοπέλες, φοιτήτριες, να οδηγούνται να αναζητούν “sugar daddies” για να χορηγήσουν τις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά» είπε Δ. Κουτσούμπας.

ΝΔ: Κατάπτυστη και σεξιστική η δήλωση

Η ΝΔ δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου Νίκου Ρωμανού άσκησε δριμεία επίθεση κατά του γγ του ΚΚΕ, για «κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση».

«Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, επιχειρηματολογώντας από βήματος Βουλής κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, έκανε την αδιανόητη δήλωση ότι οι φοιτήτριες για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους ”θα αναγκάζονται να αναζητούν “sugar daddies” με τα γνωστά ανταλλάγματα”. Πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητική για το γυναικείο φύλο δήλωση. Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν εάν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου. Τώρα, είναι απλώς Πέμπτη».

ΠΑΣΟΚ: Σεξιστικό παραλήρημα

«Η αγωνία του κ. Κουτσούμπα να πρωταγωνιστεί στο Luben είναι κακός σύμβουλος. Δεν περιμέναμε από τον Γραμματέα του ΚΚΕ τέτοιο σεξιστικό παραλήρημα», ήταν το αιχμηρό σχόλιο από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την αναφορά «sugar daddies» του γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην ομιλία του στην Βουλή .

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Να ανακαλέσει

Εξοργιστική, αισχρή, ακραία σεξιστική και βαθιά υποτιμητική χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα, πως τα δίδακτρα αναγκάζουν φοιτήτριες να αναζητούν “sugar daddies”. Ως η μόνη γυναίκα αρχηγός κόμματος, κάλεσε τον Δ. Κουτσούμπα να ανακαλέσει, σήμερα παραμονή της ημέρας της γυναίκας, αυτή τη δήλωση και να ζητήσει συγγνώμη.

Τι απαντά το ΚΚΕ

Απάντηση στα σχόλια της αντιπολίτευσης και της Νέας Δημοκρατίας έδωσε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν το αντιδραστικό κι αντισυνταγματικό τους νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης είχαν μέχρι τώρα καταφύγει στα ψέματα, τη συκοφάντηση και τον αυταρχισμό. Τώρα καταφεύγουν και στη γελοιότητα ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, στην αυτογελοιοποίηση» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ» και προσθέτει:

«Αλήθεια, δεν γνωρίζουν στη ΝΔ ότι η εμπορευμαοποίηση της παιδείας σε μια σειρά από χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε τέτοια φαινόμενα σήψης, σαν κι αυτά που κατήγγειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος σε εκπαιδευτικά ”μοντέλα” του εξωτερικού;

Δεν γνωρίζουν τα δημοσιεύματα και τις ανατριχιαστικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν νέες φοιτήτριες πατώντας πάνω και στο τεράστιο κόστος σπουδών;

Προφανώς και τα γνωρίζουν, απλά τους ενοχλεί όταν ακούγονται γιατί αναδεικνύουν όλη τη μπόχα του σάπιου καπιταλιστικού κόσμου που εκπροσωπούν».

«Υποτιμητική και σεξιστική είναι η αποσιώπηση και η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και κυρίως η στήριξη μιας πολιτικής που τα αναπαράγει, όχι η καταγγελία τους. Αν οι εκπρόσωποι της ΝΔ αναζητούν κατάπτυστες, απαράδεκτες, σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο καταστάσεις, ας κοιτάξουν τις εκδηλώσεις της φοιτητικής τους παράταξης, κοινώς ”ας κοιταχτούν στον καθρέφτη”» αναφέρει, ακόμα, η ανακοίνωση του κόμματος και καταλήγει:

«Είναι βαθιά γελασμένοι, αν νομίζουν ότι με τέτοιες διαστρεβλώσεις και κουτοπονηριές θα ξεφύγουν από τη λαϊκή και νεανική οργή για το κατάπτυστο νομοσχέδιο που θέλουν να ψηφίσουν».

Δημοφιλή