Πυρά πυροβολικού έπληξαν το Κέντρο Υγείας στο Ινλίμπ της Συρίας

Τέθηκε εκτός λειτουργίας. Επτά τραυματίες εκ των οποίων ένας γιατρός.
Anadolu Agency via Getty Images

Πυρά πυροβολικού έπληξαν την Πέμπτη κέντρο υγείας στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, θέτοντάς το εκτός λειτουργίας και τραυματίζοντας επτά ανθρώπους, ανακοίνωσε μια βρετανική ΜΚΟ.

Η οργάνωση Save the Children («Σώστε τα παιδιά») ανέφερε ότι οβίδες του πυροβολικού έπληξαν πτέρυγα κέντρου υγείας στην πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν.

Στους τραυματίες συγκαταλέγεται ένας γιατρός, ανέφερε η ΜΚΟ, που δεν προσδιόρισε από ποιον επλήγη το κέντρο.

Μια άλλη ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε ότι το πυροβολικό του συριακού καθεστώτος έπληξε τη Μααρέτ αλ Νούμαν, χωρίς να αναφερθούν ζημιές.

«Το κέντρο υγείας της Μααρέτ αλ Νούμαν προσφέρει υπηρεσίες σε 300.000 ανθρώπους που ζουν στην περιοχή, δεχόμενο σχεδόν 200 επισκέψεις την ημέρα, δίνοντας βοήθεια κρίσιμης σημασίας σε εκατοντάδες παιδιά και στις οικογένειές τους», σημείωσε η Save the Children σε ανακοίνωσή της.

Το κέντρο υγείας τέθηκε εκτός λειτουργίας. Η έκταση των ζημιών που υπέστη δεν είναι σαφής, κατά την ίδια πηγή.

«Όμως, για ακόμη μια φορά, οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα μιας μακρόχρονης και φονικής σύρραξης», στηλίτευσε ο Αμτζάντ Γιαμίν, εκπρόσωπος της ΜΚΟ.

Από τα τέλη του Απριλίου, οι βομβαρδισμοί των δυνάμεων της Δαμασκού και της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περίπου χίλιους άμαχους στην περιοχή της Ιντλίμπ, που κατέχουν τζιχαντιστές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πάνω από 400.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Μετά την ανακοίνωση της Μόσχας στα τέλη Αυγούστου ότι τίθεται σε ισχύ μονομερής κατάπαυση του πυρός από τον συριακό στρατό, οι αεροπορικές επιδρομές μειώθηκαν αισθητά, ωστόσο οι χερσαίες μάχες και ανταλλαγές πυρών συνεχίζονται.

«Η περιοχή ήταν σχετικά ήρεμη μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας και οι εκτοπισμένοι πληθυσμοί είχαν αρχίσει να επιστρέφουν», αλλά το χθεσινό συμβάν «μπορεί να τους ωθήσει να ξαναφύγουν», σημείωσε ο Γιαμίν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα