Πύρινα μέτωπα στην Αχαΐα - Κάηκαν σπίτια, 112 για εκκένωση

Μήνυμα για εκκένωση άνω των 10 οικισμών.
|
Eurokinissi

Σε δύο μεγάλες πυρκαγιές επιχειρούσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Αχαΐα την Τετάρτη, στην περιοχή Δροσιά και στην Ελεκίστρα, κοντά στην Πάτρα.

Η πυρκαγιά στην Ελεκίστρα, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι και η φωτιά έφτασε μέχρι τα σπίτια, μέχρι το βράδυ βρισκόταν σε ύφεση

Ωστόσο στη Δροσιά η κατάσταση προκάλεσε ανησυχία και δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση άνω των 10 οικισμών.

Με δεύτερο μήνυμα από το 112, λίγο μετά τις 19:30, δόθηκε εντολή εκκένωσης στους εξής οικισμούς: Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα και Αγία Τριάδα.

Νωρίτερα είχε σταλεί άλλο μήνυμα για εκκένωση της Πτέρης.

Επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Τριβογά και Χριστοπουλέικα, για πιθανή εκκένωση, λόγω της φωτιάς.

Κάηκαν σπίτια στην Ελεκίστρα

Στο μέτωπο της Ελεκίστρας, σύμφωνα με μία πρώτη ενημέρωση που έγινε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στο επιχειρησιακό κέντρο των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Πάτρα, τουλάχιστον πέντε σπίτια υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά, όπως και εκτάσεις με καλλιέργειες.

Ο δήμος Πατρέων αποφάσισε την παροχή βοήθειας και φιλοξενίας στους πληγέντες, ενώ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας υγειονομικές δομές και ΕΚΑΒ στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που εφημερεύει σήμερα, έχει τεθεί σε ετοιμότητα και το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.

Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αναπνευστικα προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής.

Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε άνδρα κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Πήγαινε στην αρχική σελίδα