Περιοδικό «MAD»: Σταματά την κυκλοφορία μετά από 67 χρόνια

Το δημοφιλές αμερικανικό περιοδικό σάτιρας θα σταματήσει την παραγωγή νέου υλικού μετά τον Αύγουστο.
MAD Instagram

Το MAD, ένα από τα πιο εμβληματικά περιοδικά κόμικ που διάβαζαν πολλές γενιές αμερικανών για 67 χρόνια και σχολίαζε σατιρικά την πολιτική και άλλα διεθνή γεγονότα, διακόπτει τη μηνιαία κυκλοφορία του, σύμφωνα με τους εκδότες DC Comics.

Το περιοδικό με μασκότ τον Αλφρεντ Ε. Νιούμαν με το χαρακτηριστικό κενό ανάμεσα στα δόντια και το σλόγκαν «what, me worry?», θα σταματήσει την κυκλοφορία νέου υλικού και τη διαθεσιμότητα στα περίπτερα στο τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter. Οι συνδρομητές και τα καταστήματα που πουλούν κόμικ θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το περιοδικό, μόνο που από το φθινόπωρο το περιεχόμενο του MAD θα είναι επετειακό, περιλαμβάνοντας υλικό από παλαιότερα τεύχη.

Ωστόσο, οι εκδότες σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν ετήσιες εκδοχές με νέο υλικό, βιβλία MAD και ειδικές συλλογές.

Η DC επιβεβαίωσε τα νέα σε δήλωσή στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC:

«Μετά το δέκατο τεύχος του φθινοπώρου, δεν θα υπάρξει νέο περιεχόμενο - εκτός από τα ετήσια ειδικά τεύχη που πάντα θα έχουν φρέσκο υλικό. Οπότε, ξεκινώντας με το ενδέκατο τεύχος, το περιοδικό θα περιλαμβάνει κλασικό, best-of και νοσταλγικό περιεχόμενο από τα τελευταία 67 χρόνια».

Ο εκδότης Γουίλιαμ Μ. Γκέινς και ο συντάκτης Χάρβεϊ Κουρτζμαν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το MAD το 1952. Κατά τη διάρκεια των χρόνων, το περιοδικό έγινε δημοφιλές για την ασυγχώρητη σάτιρα σε πολιτικούς και κυρίως προέδρους, τις παρωδίες της ποπ κουλτούρας, συμπεριλαμβανομένων ταινιών και διάσημων τηλεοπτικών εκπομπών. Μια από τις ιδιαιτερότητες του περιοδικού ήταν ότι με την τσάκιση σε σημείο του οπισθόφυλλου, δημιουργούσες ένα νέο οπισθόφυλλο.

Λίγο μετά την ανακοίνωση, οι θαυμαστές και προσωπικότητες από το χώρο της ψυχαγωγίας που εμπνεύστηκαν από το περιοδικό, εξέφρασαν τη λύπη τους στο Twitter.

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.

Δημοφιλή