Πυρκαγιές σε Ηλεία και Κορινθία

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για δύο πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Ζαχάρω Ηλείας και στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Eurokinissi

Δύο πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο, στη Ζαχάρω του νομού Ηλείας και στους Αγίους Θεοδώρους του νομού Κορινθίας.

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε δασική έκταση στην περιοχή Σμέρνα, στην Ζαχάρω Ηλείας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία.

Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε χαράδρα, χωρίς να απειλεί μέχρι τώρα κατοικημένη περιοχή.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, χάρη στην άμεση και αποτελεσματική επέμβαση της πυροσβεστικής.

Πυρκαγιά είναι επίσης σε εξέλιξη στην θέση Πουρναρότοπος στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση, ψηλά στο βουνό και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία τις τελευταίες 24 ώρες, εκδηλώθηκαν 50 δασικές πυρκαγιές.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή στην περιοχή Ροδιά του δήμου Ήλιδας και στην περιοχή Σμέρνα του δήμου Ζαχάρως Ηλείας είναι σε ύφεση.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Δημοφιλή