ΔΙΕΘΝΕΣ
03/04/2018 23:34 EEST | Updated 04/04/2018 01:30 EEST

Πυροβολισμοί στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Youtube στην Καλιφόρνια

reuters

Ένοπλη επίθεση έλαβε χώρα στις κεντρικές εγκαταστάσεις του YouTube στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Ένας άνθρωπος μάλιστα φέρεται να δέχτηκε πυρά στο στήθος. Το νοσοκομείο της περιοχής ωστόσο νωρίτερα είχε επισημάνει πως μεταφέρθηκαν εκεί αρκετά θύματα χωρίς να κάνει κάποιο σχόλιο για την κατάστασή τους.

Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο δράστης είναι μια λευκή γυναίκα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι νεκρή. Οι αρχές δεν φαίνεται να σχετίζουν το συμβάν με την τρομοκρατία, ενώ η ίδια φέρεται να αυτοκτόνησε αφού πρώτα πυροβόλησε το σύντροφό της. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Αναρτήσεις στα social media ανέφεραν πως η δράστης μπήκε στα γραφεία φορώντας στολή και ένα μαντήλι στο κεφάλι αρχίζοντας να πυροβολεί αδιακρίτως κατά πάντων.

Νωρίτερα ένας εργαζόμενος της εταιρείας ανέφερε με ανάρτηση στο twitter ότι άκουσε πυροβολισμούς και είδε ανθρώπους να τρέχουν ενώ βρισκόταν στο γραφείο του.

Η αστυνομία με ανάρτησή της στο Twitter προειδοποίησε τους πολίτες να παραμείνουν μακριά από την περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα οχήματα, ενώ αστυνομικές δυνάμεις προειδοποίησαν το πλήθος να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Η Google τόνισε πως συνεργάζεται με τις αρχές για την αντιμετώπιση του περιστατικού και θα προβεί σε ανακοινώσεις μόλις αυτό θα είναι εφικτό. Υπενθυμίζεται ότι στα κεντρικά γραφεία του YouTube απασχολούνται περίπου 1.700 εργαζόμενοι.

Reuters
reuters