ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/12/2017 20:40 EET | Updated 07/12/2017 21:03 EET

Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Νέο Μεξικό. Νεκροί δύο μαθητές και ο δράστης

Δύο μαθητές έπεσαν νεκροί σήμερα σε ένα περισταστικό με πυροβολισμούς σε λύκειο στο Νέο Μεξικό και ο φερόμενος δράστης σκοτώθηκε, έγινε γνωστό στο Twitter από την αστυνομία της πολιτείας που βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται τις δυνάμεις ασφαλείας, έκαναν λόγο για περίπου 15 τραυματίες.

Μέχρι στιγμής, όπως τονίζουν και τα αμερικανικά Μέσα και συγκεκριμένα το CNN, δεν είνια γνωστό αν ο δράστης ήταν μαθητής ή κάποιος άλλος επισκέπτης στο σχολείο.

Το λύκειο Aztec High School, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πολιτείας σε μια περιοχή κοντά σε μια προστατευόμενη περιοχή της φυλής Ναβάχο , εκκενώθηκε διευκρινίστηκε από τις αρχές χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

«Είναι τραγικό όταν τα παιδιά μας πλήττονται με αυτόν τον τρόπο, ιδίως σε σχολικά συγκροτήματα», σχολίασε ο επικεφαλής της φυλής των Ναβάχο, Ράσελ Μπεγκάγιε, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Όλα τα σχολεία της περιοχές αποκλείστηκαν για προληπτικούς λόγους. Η αστυνομία ερευνά το επεισόδιο που σημειώθηκε στο Άζτεκ, μια μικρή πόλη 7.000 κατοίκων. «Τα γεγονότα αυτά είναι απρόβλεπτα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους οικείους μας, τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας», κατέληξε ο Μπεγκάγιε.

Περίπου 3.700 παιδιά και έφηβοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από τις αρχές του χρόνου στις Ηνωμένες Πολιτείες από πυροβόλα όπλα. Σύμφωνα με τον ιστότοπο gunviolencearchive.org έχουν καταγραφεί περίπου 328 επεισόδια με πυροβολισμούς στα οποία ενεπλάκησαν περισσότερα από δύο πρόσωπα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN)