Πέθανε κατά τις διακοπές του στην Κούβα και έστειλαν στα παιδιά του στον Καναδά λάθος σορό

Ο 68χροος πέθανε πλάι στα παιδιά του ενώ κολυμπούσαν. Αυτά πλήρωσαν δεκάδες χιλιάδες δολάρια για την μεταφορά του πτώματος, κανόνισαν την κηδεία αλλά η σορός αγνοείται ακόμα.

Μια οικογένεια στο Κεμπέκ αναζητά απαντήσεις αφού ανακάλυψε ότι η σορός που έφτασε στον Καναδά από την Κουβα, δεν ήταν αυτή του αγαπημένου τους αλλά ενός άλλου, άγνωστου άνδρα.

Η κηδεία και μια τελετή στην μνήμη του Faraj Allah Jarjour, που επιβίωσε κατά την διάρκεια των διακοπών του, είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακήκ και τη Δευτέρα.

Η κόρη του νεκρού όμως, Miriam Jarjour αναγκάστηκε να κάνει απεγνωσμένα τηλεφωνήματα και να στέλνει mails σε υπηρεσίες και αξιωματούχους προκειμένου να μάθει που βρίσκεται η σορός του πατέρα της.

«Μέχρι τώρα δεν έχουμε απαντήσεις...Πού είναι ο πατέρας μου;», λέει απελπισμένα η γυναίκα που κολυμπούσε πλάι στον 68χρονο στον ωκεανό κοντά στο Varadero της Κούβας κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στις 22 Μαρτίου, όταν αυτός ξαφνικά έπαθε καρδιακή προσβολή και πέθανε.

Επειδή δεν υπήρχαν ιατρικές εγκαταστάσεις στην περιοχή, η σορός καλύφθηκε και την άφησαν σε μια καρέκλα παραλίας στον καυτό ήλιο για περισσότερες από οκτώ ώρες μέχρι να φτάσει ένα αυτοκίνητο για να μεταφερθεί στην Αβάνα.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα

Η γυναίκα είπε ότι ακολούθησε τις οδηγίες που της έδωσε το καναδικό προξενείο και πλήρωσε 10.000 δολάρια Καναδά (7.300 δολάρια ΗΠΑ) για να μπορέσει η σορός να μεταφερθεί στο Κεμπέκ.

Ωστόσο, το φέρετρο που έφτασε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας περιείχε το σώμα ενός Ρώσου που ήταν τουλάχιστον 20 χρόνια νεότερος από τον πατέρα της. Σε αντίθεση με εκείνον μάλιστα το σώμα ήταν επίσης τριχωτό και γεμάτο τατουάζ.

Αν και έγιναν όλες οι ενέργειες προκειμένου η σορός του αγνώστου να μεταφερθεί στην χώρα του, η ίδια δεν γνωρίζει ακόμη τι έχει συμβεί με την σορό του πατέρα της.

Όταν επικοινώνησε με τις προξενικές αρχές του Καναδά στην Κούβα, αυτές κατηγόρησαν την εταιρεία που συντονίζει την επιστροφή των σορών.

Από τότε η οικογένεια στέλνει emails σε διάφορους κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου βουλευτή της περιοχής τους, που συμφώνησε να επικοινωνήσει με την Υπουργό Εξωτερικών, Μελανί Τζολί.

«Ειλικρινά έχω διαλυθεί», λέει η Miriam Jarjour. «Μέχρι τώρα δεν έχουμε απαντήσεις. Δεν ξέρω τι πω».

Η Jarjour περιέγραψε τον πατέρα της ως έναν δραστήριο άνδρα που δεν κάπνιζε και δεν έπινε. Ο γεννημένος στη Συρία οικογενειάρχης ήταν «πάντα χαμογελαστός»,όπως λέει η κόρη του.

Η όλη δοκιμασία έχει επίσης οδηγήσει στην κατάρρευση της μητέρας της, και σύζυγο του εκλιπόντα.

Η δε Miriam και ο αδελφός προσπαθούν να διαχειριστούν το δικό τους πένθος και παράλληλα να βρουν απαντήσεις την στιγμή που ουδείς παραδέχεται πως έχει την παραμικρή ευθύνη.

Μέχρι στιγμής, η οικογένεια έχει ξοδέψει 25.000 δολάρια Καναδά (18.248 δολάρια ΗΠΑ), συμπεριλαμβανομένων 15.000 δολαρίων Καναδά (10.950 δολάρια ΗΠΑ) για κηδείες που έχουν αναβληθεί.

Η Global Affairs Canada ανέφερε σε ένα email ότι οι προξενικοί αξιωματούχοι συνεργάζονται με τις κουβανικές αρχές και την οικογένεια για την επίλυση του ζητήματος.

«Αυτό που θέλω είναι κάποιος να με βοηθήσει να βρω τον πατέρα μου», είπε.

Δημοφιλή