ΔΙΕΘΝΕΣ
13/09/2019 13:43 EEST | Updated 13/09/2019 13:44 EEST

Πιλότος έχυσε καφέ στο πιλοτήριο και αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση

Μη σου τύχει!

Getty Images

Ένα ατυχές περιστατικό με καφέ έλαβε χώρα σε αεροσκάφος που πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό. Ο πιλότος έχυσε κατά λάθος τον καφέ στο πιλοτήριο και αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω και να προσγειωθεί στην Ιρλανδία.

Ο ζεστός καφές κατέστρεψε τον πίνακας ελέγχου για τον ήχο, ο οποίος άρχισε να βγάζει καπνούς.

Προκάλεσε «σοβαρά προβλήματα με την επικοινωνία» του αεροσκάφους της Condor.

Τελικά, το αεροσκάφος, αντί να ακολουθήσει την κανονική του διαδρομή (από την Φρανκφούρτη στο Κανκούν του Μεξικού), αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Σάνον.

Ευτυχώς, κανένας από τους 326 επιβάτες ή το 11μελές πλήρωμα, δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό, που έλαβε χώρα στις 6 Φεβρουαρίου, αλλά τώρα έγινε γνωστό.

Σύμφωνα με την αναφορά που έγινε για το περιστατικό από την αρμόδια υπηρεσία Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, ο 49χρονος πιλότος ακούμπησε τον καφέ του σε εάν τραπεζάκι, παρά το γεγονός ότι η Airbus συστήνει να τοποθετούνται σε ειδικές θήκες που υπάρχουν για του πιλότους.  

PA Media: UK News
Τα σημεία όπου βρίσκεται ο πίνακας ελέγχου για τον ήχο και το τραπεζάκι.

Συνήθως όμως δεν επιλέγονται οι θήκες αυτές γιατί η εταιρεία Condor έχει πολύ μικρά ποτήρια και δεν είναι εύκολο να τα πιάσει ο πιλότος από την θήκη.

Παράλληλα, τονίζεται  στην αναφορά ότι πιθανόν το ατυχές περιστατικό να είχε αποφευχθεί, εάν είναι προστεθεί στο ποτήρι ένα καπάκι.

Η απάντηση της εταιρείας σε όλα αυτά ήταν να διαβεβαιώσει ότι παρέχονται καπάκια σε όλες τις πτήσεις και υπενθυμίζοντας στους πιλότους να είναι προσεκτικοί με τα υγρά.

*Μετάφραση/αναδημοσίευση από την HuffPost UK.