Πιλότος καταθέτει αγωγή κατά συναδέλφου της που γδύθηκε μπροστά της στο κόκπιτ

Η Κριστίν Τζένινγκ ισχυρίζεται ότι η αεροπορική εταιρεία Southwest την καθήλωσε στο έδαφος αφού κατήγγειλε τον Μάικλ Χακ στην εταιρεία και στο FBΙ.
via Associated Press

Mία πιλότος της Southwest Airlines μήνυσε την εταιρεία, το συνδικάτο της και έναν πρώην συνάδελφό της που ομολόγησε πέρυσι σε δικαστήριο ότι έκλεισε την πόρτα του πιλοτηρίου κατά τη διάρκεια μιας πτήσης και γδύθηκε μπροστά της.

Η Κριστίν Τζένινγκ ισχυρίζεται ότι η Southwest ως αντίποινα την κράτησε καθηλωμένη στο έδαφος, αφού κατήγγειλε τον Μάικλ Χακ στην εταιρεία και το FBI. Η πιλότος ασκεί αγωγή κατά της αεροπορικής εταιρείας διότι δεν απέλυσε τον συνάδελφό της παρά το υποτιθέμενο ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης που κουβαλά και καταγγέλει μάλιστα ότι οι μάνατζερ της Southwest την τάραξαν σε υπομνήματα.

Ισχυρίζεται επίσης ότι η Ένωση πιλότων της Southwest Airlines συνωμότησε με την αεροπορική εταιρεία και αρνήθηκε να την υποστηρίξει. Οσο για τον Χακ τον μήνυσε για σεξουαλική επίθεση. Ο ίδιος ομολόγησε την ενοχή του πέρυσι σε ομοσπονδιακό Πλημμελειοδικείο και καταδικάστηκε για διάπραξη άσεμνης πράξης με αναστολή.

Ο δικηγόρος του Χακ, δήλωσε την Τετάρτη ότι ο πελάτης του γδύθηκε μόνο αφού η Τζένινγκ τον ενθάρρυνε και δεν έκανε κάτι άλλο. Ούτε η Southwest, ούτε το σωματείο απάντησαν σε τηλεφωνήματα του Associated Press που ζήτησε κάποιο σχόλιο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Κομητεία Όραντζ της Φλόριντα, η Τζένινγκ δεν είχε συναντήσει ποτέ τον Χακ πριν από τον Αύγουστο του 2020, όταν ήταν συγκυβερνήτης του σε πτήση από τη Φιλαδέλφεια στο Ορλάντο. Υποστηρίζει ότι ο Χακ, ένας βετεράνος της αεροπορικής εταιρείας με 27 έτη προϋπηρεσίας πίσω του, είχε χρησιμοποιήσει την... παλαιότητα του την προηγούμενη μέρα για να αντικαταστήσει την συγκυβερνήτρια του που είχε προγραμματιστεί να αναλάβει την πτήση. Η Τζένινγκ πιστεύει ότι αυτό συνέβη όταν διαπίστωσε ότι ήταν γυναίκα.

Η Τζένινγκ είπε ότι όταν έφτασαν σε ύψος πλεύσης, ο Χακ της αποκάλυψε ότι αυτή ήταν η τελευταία του πτήση και ότι πάντα ήθελε να κάνει κάτι πριν από τη συνταξιοδότησή του.

Στην συνέχεια, έκλεισε την πόρτα για να μην μπει κάποια αεροσυνοδός. Έπειτα έβαλε το αεροπλάνο στον αυτόματο πιλότο, έβγαλε τα ρούχα του, άρχισε να παρακολουθεί πορνογραφικό υλικό στον φορητό υπολογιστή του και διέπραξε μια άσεμνη πράξη επί 30 λεπτά ενώ έβγαζε φωτογραφίες και βίντεο.

Ο δικηγόρος του Χακ υποστήριξε ότι ήταν η Τζένινγκ που ρώτησε τον Χακ αν είχε κάποια επιθυμία πριν αποσυρθεί. Όταν εκείνος απάντησε ότι ήθελε να πετάξει γυμνός, εκείνη του είπε πως δεν έχει πρόβλημα, και στη συνέχεια εκεινή έκανε σεξουαλικές νύξεις αφού γδύθηκε. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Χακ, ο πελάτης του τις απέρριψε και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έκανε οποιαδήποτε άσεμνη πράξη.

Στην ακρόαση της ποινής του πέρυσι, ο Χακ χαρακτήρισε το περιστατικό «μια συναινετική φάρσα» που ξέφυγε εκτός ελέγχου.

Ο δικηγόρος της Τζένινγκ, Φρανκ Ποντέστα, αρνήθηκε ότι η πελάτης του ενθάρρυνε τον Χακ ή έκανε την παραμικρή νύξη.

Η Τζένινγκ ανέφερε στη μήνυση της ότι ήταν «τρομοκρατημένη», αλλά συνέχισε να πιλοτάρει το αεροπλάνο ενώ τραβούσε παράλληλα φωτογραφίες «για να δημιουργήσει ένα αρχείο». Το αεροπλάνο εν τέλει προσγειώθηκε με ασφάλεια.