Πιο φθηνό το ηλεκτρικό Dacia Spring

Η εισαγωγική εταιρεία μείωσε κατά 1.000 ευρώ την τιμή που ξεκινά με την κρατική επιδότηση από 17.950 ευρώ.
To Dacia Spring είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Dacia, και διαθέτει σύστημα πλοήγησης, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα και σύνδεση με smartphone.
To Dacia Spring είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Dacia, και διαθέτει σύστημα πλοήγησης, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα και σύνδεση με smartphone.
Clement Choulot

Ηταν και παραμένει το πιο φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της αγοράς. Βέβαια η πορεία του στην Ελλάδα δεν είναι ανάλογη με της Ευρώπης και η εισαγωγική εταιρεία προκειμένου να ενισχύσει τις πωλήσεις του Dacia Spring, μείωσε κατά 1.000 ευρώ την τιμή του.

Κατά συνέπεια, οι τιμές με την κρατική επιδότηση ξεκινούν από 17.950 ευρώ.

To Dacia Spring είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Dacia, και διαθέτει σύστημα πλοήγησης, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα και σύνδεση με smartphone. Το μικρό SUV (3,73 μ. μήκους) με χώρους για 4 επιβάτες και χώρο αποσκευών 290 λίτρων, φέρει ηλεκτροκινητήρα ELECTRIC 65 (65hp/48kW) που συνδυάζεται με ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η μπαταρία του εξασφαλίζει αυτονομία έως 220χλμ. σε μικτό κύκλο και 310χλμ. σε αστικό κύκλο. Παράλληλα, με το καλώδιο και την πρίζα της έκδοσης Extreme η φόρτιση μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 13,5 ώρες, μέσω μια απλής οικιακής παροχής ρεύματος, χρόνος που πέφτει σε κάτι λιγότερο από 60 λεπτά, αν αξιοποιηθεί η προαιρετική δυνατότητα ταχείας φόρτισης (DC), για μέχρι και το 80% φόρτισης της μπαταρίας.

Παράλληλα, το ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia πλαισιώνεται από 8ετή εγγύηση (ή 120.000 χλμ.) για τη μπαταρία, 5ετή (ή 100.000 χλμ.) εργοστασιακή εγγύηση και 3ετή δωρεάν οδική βοήθεια.

Δημοφιλή