ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/11/2021 17:05 EET | Updated 25/11/2021 17:21 EET

«Πίσω από κλειστές πόρτες»: Ενα βίντεο γροθιά στο στομάχι με μαρτυρίες γυναικών που υπέστησαν βία

Παρακολουθήστε το συγκλονιστικό βίντεο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αληθινές μαρτυρίες γυναικών.

youtube/ Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Ένα συγκλονιστικό βίντεο με μαρτυρίες γυναικών, θύματα έμφυλης βίας.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο με μαρτυρίες γυναικών, θύματα έμφυλης βίας, έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25/11).

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό βίντεο με τον τίτλο ”Πίσω από κλειστές πόρτες” όπου γυναίκες, θύματα έμφυλης βίας, καταθέτουν προσωπικές μαρτυρίες τους. 

Οπως αναφέρεται στην ανάρτηση του βίντεο, το παρόν υλικό δεν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα και οι καταστάσεις είναι πραγματικά.

″Σε όλους αξίζει να χαμογελάνε κάθε μέρα. Δεν πρέπει να ζει κανείς άνθρωπος με το φόβο”, είναι το μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο. 

«Σπάσε τη σιωπή. Είμαστε εδώ» ήταν το μήνυμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

 Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών που διοργάνωσαν στην πλατεία Συντάγματος τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Στην συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου όπου εγκαινίασε το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας. Πρόκειται για ένα από τα έξι γραφεία που έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη και ο εξοπλισμός των γραφείων είναι δωρεά της εταιρείας «Παπαστράτος».