Πιστεύετε ότι γνωρίζετε καλά το «The Handmaid's Tale»; Αυτά είναι τα 10 πράγματα που ίσως δεν είχατε παρατηρήσει

Πιστεύετε ότι γνωρίζετε καλά το «The Handmaid's Tale»; Αυτά είναι τα 10 πράγματα που ίσως δεν είχατε παρατηρήσει
Mario Anzuoni / Reuters

Η τηλεοπτική σειρά της διαδικτυακής streaming πλατφόρμας Hulu, «The Handmaid’s Tale» συγκέντρωσε 20 υποψηφιότητες Emmy, οι οποίες ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.

Κι ενώ η δεύτερη σεζόν της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, οι fans ήδη αναμένουν τη συνέχεια στην τρίτη σεζόν που θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά.

Όσοι έχετε διαβάσει το ομόνυμο βιβλίο της Margaret Atwood που κυκλοφόρησε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία της τηλεοπτικής επιτυχίας, θα γνωρίζετε την κάθε λεπτομέρεια στη μεταφορά στη μικρή οθόνη.

Ωστόσο, στη σειρά της Hulu, υπάρχουν κάποια σημεία που αποτελούν συμβολισμούς για την πλοκή της σειράς και άλλες άγνωστες πληροφορίες που αποκαλύπτονται από τους δημιουργούς της σειράς.

Ποια είναι αυτά;

1. Η ολιγόλεπτη εμφάνιση της Margaret Atwood στην πρώτη σεζόν

Η συγγραφέας της δημοφιλούς δυστοπικής ιστορίας, εμφανίστηκε για λίγα μόνο λεπτά στο πρώτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν ως τη θεία (Aunt) που χαστουκίζει την την Offred κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης των υπηρετριών.

2. Το δωμάτιο της Offred τονίζει τη χαμένη της ζωή πριν τη Gilead

Σε συνέντευξή της με το Architectural Digest, η σχεδιάστρια παραγωγής Julie Berghoff εξήγησε ότι το δωμάτιο της Offred αντανακλά τη ζωή πριν τη Gilead, την οποία δεν έχει πια. «Έχουμε τοποθετήσει ένα γραφείο στο δωμάτιο, αλλά η Offred δεν μπορεί να γράψει. Οπότε αυτό αποτελεί μια ανάμνηση από το παρελθόν, όταν εργαζόταν ως συντάκτρια».

3. Η Elisabeth Moss γυρίζει τα επεισόδια χωρίς ίχνος make-up

Σε συνέντευξή τους στο περιοδικό Time, η Moss και η Atwood αποκάλυψαν ότι η Moss δεν φοράει ίχνος make up. «Ο Bruce Miller (δημιουργός της σειράς) είπε ότι αισθάνθηκε πως αυτό επέτρεπε στην υποκριτική να είναι περισσότερο άμεση, γιατί κάθε νευρική σύσπαση στο πρόσωπο είναι ορατή, κυρίως όταν τα πλάνα είναι κοντινά».

4. Γιατί ΗΠΑ και όχι Καναδάς;

Κι ενώ η Atwood είναι Καναδή, επέλεξε η ιστορία του βιβλίου της να διαδραματιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες γιατί πίστευε ότι ο Καναδάς δεν θα ήταν πιστευτός αν είχε ένα ακραίο ολοκληρωτικό καθεστώς. Ο Καναδάς είναι γνωστό και από την ιστορία ότι ήταν το μέρος όπου λειτουργούσε ως καταφύγιο, γι’αυτό και οι χαρακτήρες βρίσκουν την ελευθερία εκεί. Ακολουθούν ένα ιστορικό σχέδιο.

5. Ωστόσο, η σειρά γυρίζεται στον Καναδά.

6. Το πραγματικό όνομα της Offred δεν υπάρχει στο βιβλίο

Η σειρά αποκαλύπτει κιόλας από το πρώτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, ότι το πραγματικό όνομα της Offred είναι June. Η αλήθεια είναι ότι στο βιβλίο το όνομα δεν αναφέρεται, παρά μόνο σε ένα σημείο όπου υπάρχει το June, οπότε και οι αναγνώστες υποθέτουν ότι αυτό θα είναι και το όνομα. Η Atwood δήλωσε ότι δεν είχε σκοπό να δώσει αυτό το όνομα στην Offred, παρόλα αυτά εγκρίνει το June για την ηρωίδα της.

7. Οι υπηρέτριες φορούν κόκκινο για πολλούς λόγους

Σε κείμενό της που υπογράφει η ίδια η Atwood στο «The Handmaid’s Tale», εξηγεί ότι το κόκκινο χρώμα έχει πολλές ερμηνείες. «Οι υπηρέτριες φορούν κόκκινο που συμβολίζει το αίμα του τοκετού, αλλά επίσης και από τη Μαρία Μαγδαληνή. Επιπλέον, το κόκκινο ξεχωρίζει, ιδιαίτερα αν θέλεις να δραπετεύσεις».

8. Και το μπλε χρώμα των συζύγων κρύβει συμβολισμό

Στο ίδιο κείμενο η Atwood αποκαλύπτει και το συμβολισμό πίσω από το μπλε χρώμα στα φορέματα των συζύγων. «Οι σύζυγοι φορούν το μπλε της αγνότητας, από την Παρθένο Μαρία».

9. Ο τίτλος του βιβλίου είναι βασισμένος σε άλλο βιβλίο

Η Atwood έχει αποκαλύψει ότι ο αρχικός τίτλος του βιβλίου της ήταν σκέτο Offred. «Στην πορεία αυτός άλλαξε σε “The Handmaid’s Tale”, εν μέρει για να τιμήσει το βιβλίο Canterbury Tales, αλλά και ως αναφορά στα παραμύθια: τις ιστορίες που αφηγείται σε πολλά σημεία της πλοκής ο κεντρικός χαρακτήρας, φανταστικές ιστορίες ανθρώπων που έχουν βιώσει απίστευτα γεγονότα».

10. Το γραφείο του Commander περιέχει όλα αυτά που απαγορεύονται στις γυναίκες της Gilead

«Βιβλία, τέχνη, σεξουαλικό περιεχόμενο, αλκοόλ. Ακόμα και το παιχνίδι γνώσεων Scrabble και αν κάπνιζε τσιγάρα ο Commander σίγουρα θα ήταν πολλά πούρα με τους υπόλοιπους συζύγους», λέει ο αρχιτέκτονας Berghoff. «Επίσης προσπάθησα να δώσω στους θεατές να καταλάβουν ότι οι σύζυγοι επιστρέφουν στις ρίζες τους-όπως στις πουριτανικές μέρες».

Steve Granitz via Getty Images

Πηγή: Harpers Bazaar