ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/06/2019 13:37 EEST | Updated 28/06/2019 13:41 EEST

Πλέον το Google Maps θα ενημερώνει για τις καθυστερήσεις των λεωφορείων και αν είναι γεμάτα

Από σήμερα, το Google Maps αποκτά δυο νέα χαρακτηριστικά που θα σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε καλύτερα τις διαδρομές σας.

ASSOCIATED PRESS

Μια νέα υπηρεσία του Google Maps έρχεται να κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή όσων χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Ειδικότερα, οι γνωστοί μας χάρτες, αποκτούν δυο νέα χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν το επιβατικό κοινό να προγραμματίσει καλύτερα τις διαδρομές και να τις πραγματοποιεί με περισσότερη άνεση: Την live ενημέρωση για τις καθυστερήσεις στα λεωφορεία και τις προβλέψεις συνωστισμού

Η live ενημέρωση για καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των λεωφορείων, θα παρέχεται και σε σημεία όπου δεν δίνονται τέτοιες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από τα κέντρα των συγκοινωνιών. Τώρα, πλέον, θα μπορείτε να δείτε αν το λεωφορείο σας καθυστερεί, πόσο θα αργήσει και να έχετε πιο ακριβείς πληροφορίες για τα ωράρια των δρομολογίων, βασισμένα σε live συνθήκες κυκλοφορίας, στη διαδρομή που σας ενδιαφέρει. Θα δείτε, επίσης, πάνω στο χάρτη, ακριβώς πού σημειώνονται οι καθυστερήσεις, ώστε να ξέρετε τι σας περιμένει προτού καν επιβιβαστείτε.

Επίσης, με τις προβλέψεις συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα μπορείτε να ξέρετε πόσο γεμάτο θα είναι το λεωφορείο, το τρένο ή το μετρό που θα χρησιμοποιήσετε, με βάση προηγούμενες διαδρομές. Έτσι, θα μπορείτε να αποφασίσετε από πριν αν θα... στριμωχτείτε ή αν θα περιμένετε λίγα λεπτά για ένα όχημα στο οποίο υπάρχει πιθανότητα να βρείτε και θέση.

Θα ξεκινήσετε από σήμερα να βλέπετε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στο Google Maps, σε περίπου 200 πόλεις του κόσμου, μεταξύ των οποίων και στην Αθήνα. Διατίθεται και σε Android και σε iOS.