Πλήρης γκάμα Hyundai Kona σε εκδόσεις βενζίνης, υβριδικές και ηλεκτρική

Η δεύτερη γενιά του Crossover μοντέλου εντυπωσιάζει με την πληθώρα των χαρακτηριστικών της.
.
.
MenReporterMedia

Ένα αυτοκίνητο ορόσημο της νέας γενιάς των Hyundai, πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία στην ευρωπαϊκή και στην ελληνική αγορά.

Κι αυτό επειδή είναι τέτοια η ποικιλία εκδόσεων της δεύτερης γενιάς του Hyundai Kona, που δύσκολα δεν θα καλύψει τις ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών.

Προσφέρεται σε συμβατική έκδοση με turbo μοτέρ βενζίνης 1.6lt, σε ήπια υβριδική έκδοση με turbo μοτέρ βενζίνης 1.0lt, σε απλή συμβατική βενζίνης 1.0lt, σε φουλ υβριδική με επίσης μοτέρ βενζίνης 1.6lt και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, με τρομερή αυτονομία, ενώ ξεχωρίζουν οι σπορ εκδόσεις N Line.

.
.
MenReporterMedia

Μεγαλύτερο σε διαστάσεις και με μοναδικές αναλογίες, με βάση την ηλεκτρική έκδοση EV, το μήκος του αμαξώματος έφθασε τα 4,355 μ. (+17,5 εκ. από πριν), με μεταξόνιο στα 2,660 μ. (+6 εκ.). Φαρδύτερο (+2,5 εκ.) με 1,825 μ., και ψηλότερο (+2,0 εκ.) με 1,575 μ., είναι ένα αυτοκίνητο που κεντρίζει το μάτι στον δρόμο.

Το γεγονός ότι το νέο Kona σχεδιάστηκε με βάση την ηλεκτρική έκδοση, σήμανε αυτομάτως ένα φουτουριστικό σε στυλ αμάξωμα, με εξαιρετικό συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,27 για καλύτερη αεροδυναμική απόδοση, ενώ προσδίδει περισσότερο στυλ με το παραμετρικό μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων και την πίσω λωρίδα Pixelated Seamless Horizon Lamp. Oι δε εκδόσεις N Line διαθέτουν μαύρους καθρέπτες, πίσω αεροτομή και προαιρετικά μαύρη οροφή, πιο επιθετικούς σχεδιαστικά προφυλακτήρες, διπλές εξατμίσεις και τονισμένα σπόιλερ.

.
.
MenReporterMedia

Κι αν εξωτερικά εντυπωσιάζει, στην καμπίνα προκαλεί, με το οδηγοκεντρικό ταμπλό να τονίζεται από ένα αιωρούμενο οριζόντιο C-Pad με ενσωματωμένες τις διπλές οθόνες 12,3 ιντσών που τονίζουν τον high-tech χαρακτήρα του νέου Kona. Ο δε επιλογέας ταχυτήτων shift-by-wire που βρίσκεται, πλέον, στην κολόνα του τιμονιού, άφησε περισσότερο χώρο αποθήκευσης στην κονσόλα. Ο φωτισμός καμπίνας υποστηρίζεται επίσης από ενημερώσεις OTA (over the air), ενώ τα μπροστινά καθίσματα παρέχουν βελτιωμένη άνεση στην κατανομή της πίεσης του σώματος βοηθώντας στην ανακούφιση της κόπωσης μετά την οδήγηση. Από την άλλη, το Curveless Bench Seat στη πίσω σειρά καθισμάτων μεγιστοποιεί την πρακτικότητα και διαθέτει μοχλό δύο σταδίων για εύκολη ανάκληση.

Περισσότερος και ο χώρος στο πορτ-μπαγκάζ, όπου χωρά έως και 466 λίτρα αποσκευών, με τη φόρτωση να είναι εύκολη υπόθεση χάρη στην ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα.

.
.
MenReporterMedia

Ως προς τις τεχνολογίες, το νέο Kona μπορεί να κλειδωθεί, να ξεκλειδωθεί και να εκκινήσει μέσω του Digital Key 2 Touch, χρησιμοποιώντας επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC) σε έξυπνα τηλέφωνα ή έξυπνα ρολόγια, γεγονός που εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Το σύστημα ήχου Bose Premium και το subwoofer οκτώ ηχείων έχει ρυθμιστεί από τους μηχανικούς της Bose για να προσφέρει μια πλούσια και καθηλωτική εμπειρία ψυχαγωγίας. Τόσο ο οδηγός όσο και οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε δύο θύρες USB-C, καθώς και σε ακόμη δύο φορτιστές USB-C στο πίσω μέρος του οχήματος.

Τώρα, όσον αφορά στις εκδόσεις, η ήπια υβριδική με κινητήρα βενζίνης 1.0lt turbo αποδίδει 120 ίππους και συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο. Η συμβατική, με το ίδιο μοτέρ έχει την ίδια ισχύ αλλά συνδυάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο, ενώ υπάρχει και δεύτερη συμβατική βενζίνης 1.6lt turbo με 198 ίππους, που συνδυάζεται είτε με 6άρι μηχανικό είτε με 7άρι αυτόματο κιβώτιο αλλά και σε τετρακίνηση έκδοση με αυτόματο κιβώτιο.

Από την άλλη, η φουλ υβριδική έκδοση βενζίνης 1.6lt με 141 ίππους που συνδυάζεται με 6άρι αυτόματο κιβώτιο.

.
.
HYUNDAI

Στο Kona Electric υπάρχουν πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης 2.0 (FCA 2.0), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (LKA), υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης τυφλού σημείου (BCA), έξυπνη υποβοήθηση ορίου ταχύτητας (ISLA), προειδοποίηση προσοχής οδηγού (DAW) και υποβοήθηση μεγάλης σκάλας φώτων (HBA) κ.α.

Παράλληλα, το ηλεκτρικό Kona προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες για βελτιωμένη εμπειρία πελάτη. Το HUD εμφανίζει απαραίτητες πληροφορίες σε μια περιοχή προβολής 12 ιντσών στο παρμπρίζ. Το e-ASD δημιουργεί έναν εικονικό ήχο που κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ακόμη πιο ελκυστικά για τον οδηγό. Ένας βέλτιστος ήχος προστίθεται στην καμπίνα, λαμβάνοντας υπόψη μεταβλητές, όπως η ταχύτητα οδήγησης, η ροπή, η κατάσταση του κινητήρα και η επιτάχυνση. Οι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν και να προσαρμόσουν την ένταση του ήχου.

Ταυτόχρονα, η λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L) μπορεί να τροφοδοτήσει οποιαδήποτε συσκευή ή να φορτίσει ηλεκτρικό εξοπλισμό, με εσωτερικές και εξωτερικές πρίζες. Στο εσωτερικό, οι συσκευές μπορούν να συνδεθούν σε μια τυπική πρίζα στην πίσω κεντρική κονσόλα. Εξωτερικά, οι συσκευές και οι οικιακές συσκευές μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα V2L.

Το νέο i-PEDAL μέσω της λειτουργίας του επιτρέπει στους οδηγούς να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού. Το έξυπνο σύστημα ανάκτησης ενέργειας προσαρμόζει αυτόματα την ένταση πέδησης.

Οι τιμές ξεκινούν από 25.290 ευρώ.

.
.
HYUNDAI

Δημοφιλή