ΤΟ BLOG
09/02/2019 08:14 EET | Updated 09/02/2019 08:14 EET

Που φωλιάζουν τα τσιμπούρια; Οι 5 κυριότερες κρυψώνες τους.

Eric Lowenbach via Getty Images

Εάν θέλετε και εσέις να μάθετε ποιά είναι τα αγαπημένα μέρη των εξωπαράσιτων πάνω στο σώμα του σκύλου σας δεν έχετε παρά να διαβάσετε το άρθρο μου παρακάτω προκειμένου να ξέρετε πού να κοιτάξετε και τί να προσέξετε καθώς ψάχνετε την επόμενη φορά.

Στα γεννητικά όργανα.

Τόσο πάνω στα γεννητικά όργανα όσο και στην περιπρωκτική περιοχή.Τα εξωπαράσιτα έλκονται από σκουρόχρωμες επιφάνειες με ιδιαίτερη υγρασία και γι’αυτό και αυτά τα σημεία αποτελούν έναν μικρό...παράδεισο.

Στην ουρά.

Ειδικά σε φυλές που η ουρά ακουμπά απευθείας επάνω στον πρωκτό αλλά και γενικά καθώς η ουρά βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση από τα γεννητικά όργανα.Επίσης η ουρά είναι το μέλος που προεκτείνεται αρκετά έξω από το σώμα του σκύλου μας και συνήθως είναι το σημείο όπου θέλει αρκετή προστασία για εξωπαράσιτα όπως spray τοπικά.

Ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών.

Από τα πιο κοινά σημεία στα οποία συναντώνται κυριότερα τα τσιμπούρια!Η πιο συνηθισμένη εικόνα σκύλου που έχει προσβληθεί από τσιμπούρια είναι να ξύνει έντονα με τα δόντια του τα πόδια του.

Στα αυτιά και τα χείλη.

Ψάξτε ενδελεχώς γύρω γύρω αλλά και μέσα στο αυτί, ιδίως σε φυλές με αυτιά που πέφτουν στο πλαϊ και δεν είναι όρθια.Το ίδιο και γύρω γύρω από το στόμα καθώς πρόκειται για περιοχές με ζέστη και υγρασία.

Στα βλέφαρα.

Στα βλέφαρα περιμετρικά των ματιών κοιτάξτε προσεκτικά τόσο για ενήλικα όσο και για μικρά τσιμπούρια που πολλές φορές δεν τα παρατηρούμε γιατί νομίζουμε ότι είναι κάποια ελιά.

Και προσοχή: κοιτάζετε και ελέγχετε τακτικά κάτω από το περιλαίμιο του σκύλου σας

Γαρυφάλου Αντωνία 

Pet Care & Nutrition Consultant