Που στρέφονται οι έρευνες για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό σε κάδο στην Πετρούπολη

Που στρέφονται οι έρευνες για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό σε κάδο στην Πετρούπολη
Eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας για την υπόθεση του βρέφους που βρέθηκε νεκρό μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή της Πετρούπολης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ. από την ιατροδικαστική εξέταση, το μωρό λίγων ημερών στραγγαλίστηκε είτε με τον ομφάλιο λώρο είτε με κάποιο σκοινί. Τα συγκεκριμένα ευρήματα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το βρέφος είχε στο στόμα του χαρτοπετσέτες, πιθανόν για να μην ακουστούν κλάματα, κάνει τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν με ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα των τελευταίων ετών.

Ο θάνατος του μωρού προσδιορίζεται χρονικά λίγες ώρες (κατ′ εκτίμηση βράδυ Κυριακής) πριν τον εντοπισμό του σε κάδο απορριμμάτων την περασμένη Δευτέρα από ρακοσυλλέκτη στη συμβολή των οδών Πίνδου και Ανατολικής Ρωμυλίας. Βέβαιο θεωρείται ότι το παιδί γεννήθηκε ζωντανό.

Από την εμπειρία τους οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται οι δράστες να είναι οι γονείς του βρέφους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτός που μετέφερε το παιδί στον κάδο είναι και αυτός που το σκότωσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές θα προσπαθήσουν να συλλέξουν στοιχεία από δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές για την εξιχνίαση του εγκλήματος. Συγκεκριμένα θα επιχειρηθεί να βρεθούν στοιχεία για τις γεννήσεις που έγιναν από την περασμένη Τετάρτη μέχρι και την περασμένη Κυριακή με σκοπό να εντοπιστούν γονείς που θα μπορούσαν να έχουν εγκαταλείψει το μωρό τους. Πρόκειται για μία δύσκολη ερευνητική διαδικασία, η οποία, ωστόσο, ίσως δώσει αποτελέσματα.

Παράλληλα, προσπάθεια έγινε για να συλλεχθεί οπτικό υλικό από την ευρύτερη περιοχή από κάμερες που θα μπορούσαν να έχουν καταγράψει το άτομο που μετέφερε το μωρό είτε κατά την προσέγγιση του σημείου όπου εγκαταλείφθηκε είτε κατά τη διαφυγή του. Δυστυχώς το παιδί δεν είχε πάνω του κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει τους αστυνομικούς να βρουν την ταυτότητά του. Στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει, πάντως, αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η άκρη του νήματος για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Δημοφιλή