ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/08/2018 18:57 EEST | Updated 07/08/2018 19:26 EEST

Ποια χώρα έχει το ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα στην ΕΕ και σε ποια θέση είναι η Ελλάδα

H Eurostat, δημοσιεύει για πρώτη φορά στοιχεία για τις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα ανά την Ευρώπη και τα νέα δεν είναι καλά για τους Έλληνες καταναλωτές. 

Αυτό γιατί όπως δείχνουν τα στοιχεία, η Ελλάδα έχει το έκτο ακριβότερο ρεύμα στην ΕΕ.

Το κόστος για τους οικιακούς καταναλωτές στην χώρα μας ανήλθε σε 18,2 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα πέρυσι, που κατατάσσει την Ελλάδα ως την έκτη ακριβότερη χώρα ανάμεσα στις 24 που κατέθεσαν στοιχεία. Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της Eurostat, για πρώτη φορά βασίζονται σε απόλυτα συγκρίσιμες μέσες τιμές ανάμεσα στα κράτη-μέλη.

Επίσης η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο υψηλότερο αντίτιμο για την αγορά και παροχή ενέργειας -8,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα- με πρώτη την Ιρλανδία (9,9%).

Eurostat

Το ακριβότερο ρεύμα στην ΕΕ το πληρώνουν οι Βέλγοι, με περίπου 28 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Ακολουθούν η Δανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Αυστρία.

Το χαμηλότερο κόστος για την παροχή ηλεκτρισμού καταγράφεται στην Βουλγαρία, όπου οι οικιακοί καταναλωτές πληρώνουν λιγότερα από 10 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Η Eurostat δημοσιοποίησε επίσης στοιχεία για το συγκρίσιμο κόστος φυσικού αερίου, όμως η Ελλάδα ήταν μια από τις επτά που δεν υπέβαλαν στοιχεία, και η μοναδική που επικαλέστηκε απόρρητα δεδομένα. 

Eurostat

Sponsored Post