ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/11/2019 08:09 EET | Updated 12/11/2019 15:05 EET

Ποια νέα ξενοδοχεία άνοιξαν και ποια ετοιμάζονται στην Αθήνα

Η πρωτεύουσα αποτελεί γόνιμο επενδυτικό έδαφος για τους ξενοδόχους.

Elia Ermou
Elia Ermou

Η ανάκαμψη της Αθήνας, ως τουριστικός προορισμός, είναι κάτι δεδομένο, μολονότι πάντα υπάρχει το απρόοπτο, που ουδείς -βέβαια- θέλει να το σκέφτεται, όπως για παράδειγμα όσα έγιναν πριν μερικά χρόνια με φωτιές, καταστροφές και θανάτους.

Πλέον, η Αθήνα ζει καλύτερες στιγμές, και μπορεί να ζήσει ακόμα μεγαλύτερες, εφόσον παταχθεί η ανομία, περιοριστεί η παραβατικότητα και ελεγχθεί το κέντρο της.

Οι επιχειρηματίες, από την πλευρά τους, ανοίγουν νέα καφέ και εστιατόρια παντού. Εγκαταλελειμμένα κτίρια ετοιμάζονται να γίνουν ξενοδοχεία κι όλο αυτό θυμίζει μια νέα περίοδο ακμής για την Αθήνα.

Τίποτα, λοιπόν, δεν πτοεί τους επιχειρηματίες του τουρισμού, Ελληνες και ξένους που βρίσκουν ευκαιρίες, ούτε η μείωση στις πληρότητες των ξενοδοχείων, απόρροια της αυξημένης προσφοράς δωματίων αλλά και της μακροχρόνιας μίσθωσης κατοικιών.

 

wyndhamhotels.com
Wyndham Athens Residence

 

Κι ενώ το 2019 άνοιξαν καινούργια ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα, στο κέντρο και ευρύτερα, σε πάνω από 40 τον αριθμό (Four Seasons Astir Palace, Wyndham Athens Residences, Hotel Elia Ermou, Ergon House Athens, Niche Hotel, Coco Mat Athens BC,Academia of Athens Autograph Collection,Athenaeum Smart κ.ά), κι αναμένονται νέα (του ομίλου Κόκκαλη στο κέντρο, Grecotel στη Μητροπόλεως, επαναλειτουργία KingGeorge), από το 2020 ετοιμάζονται νέες αφίξεις.

 

Ergon House
Ergon House

Στην Αθήνα, φάτσα με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων και Μάρνης), θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο με 10 ορόφους, από την εταιρεία Ηellas Museum Hotel Α.Ε., σε κτίριο που νοικιάστηκε για 25 χρόνια και ανήκει στο κοινωφελές ίδρυμα «Τριάντειος Επαγγελματική και Βιομηχανική Σχολή Πατρών».

 

Academia of Athens
Academia of Athens

 

Επίσης, νέο ξενοδοχείο ετοιμάζεται στην Λ. Συγγρού, απέναντι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, αλλά και στην Πλατεία Μαβίλη, εκεί όπου στεγαζόταν ο Κυανούς Σταυρός. Για ξενοδοχείο προορίζεται ένα μεγάλο ακίνητο στο Παλαιό Φάληρο, που αγοράστηκε από ισραηλινή εταιρεία, ενώ θα ανακαινιστούν τα ξενοδοχεία Μέδουσα, πίσω από το Ωνάσειο και Mistral, στην Καστέλα.

 

Coco Mat Athens BC
Coco Mat Athens BC

Κι έπεται συνέχεια, καθώς η Brown Hotels αγόρασε το πρώην κτίριο του ΚΚΕ στην Κοτοπούλη, το ξενοδοχείο Ιλιον, το La Mirage και το Ακροπόλ στην Ομόνοια, που μετονομάζεται σε Brown Acropol.

Για επαναλειτουργία ξενοδοχείου προορίζεται το πρώην ξενοδοχείο Ambassadeur, στο κέντρο της Αθήνας, ένα κτίριο της Βιοχάλκο επί της Πειραιώς, στον Ταύρο και το κτίριο της πρώην εφημερίδας Απογευματινή (πίσω από το Titania που εξαγοράστηκε).

 

gavalasarchitects.gr
Η πρόσοψη του ξενοδοχείου που θα γίνει στο κτίριο της Απογευματινής, όπως την οραματίζονται οι αρχιτέκτονες του έργου.

Κι ακόμα, θα επαναλειτουργήσει, με νέα ιδιοκτησία το ξενοδοχείο Κάνιγγος 21, το 2021.

Κινητικότητα υπάρχει και για το ιστορικό ξενοδοχείο Μπάγκειον της Ομόνοιας, προκειμένου να νοικιαστεί και να ανακαινιστεί.

Η συνέχεια διαγράφεται ακόμα πιο ευοίωνη. Προσφορά θα έχουμε. Ζήτηση θα πρέπει να εξασφαλίσουμε.

Sponsored Post