Ποινή-σοκ για Πογκμπά: Αποκλεισμός 4 ετών από το ποδόσφαιρο - Τι λέει ο ίδιος

Βαριά καμπάνα στον αστέρα της Γιουβέντους για την πολύκροτη υπόθεση ντόπινγκ.
Stefano Guidi via Getty Images

Ο μέσος της Γιουβέντους, Πολ Πογκμπά, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων ετών από το ποδόσφαιρο για υπόθεση ντόπινγκ. Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αποβληθεί προσωρινά τον Σεπτέμβριο μετά από τεστ που διαπίστωσε αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης στο σύστημά του.

Ο Γάλλος μέσος ανέφερε σε δήλωσή του ότι πιστεύει ότι «η ετυμηγορία είναι λανθασμένη» και ότι σκοπεύει να προσφύγει στο CAS.

Aναλυτικά η δήλωση του Πογκμπά:

«Ενημερώθηκα σήμερα για την απόφαση του εθνικού δικαστηρίου αντιντόπινγκ της Ιταλίας και πιστεύω ότι η ετυμηγορία είναι λανθασμένη.

Είμαι λυπημένος, σοκαρισμένος και συντετριμμένος που όλα όσα έχω χτίσει στην επαγγελματική μου καριέρα ως παίκτης μου έχουν αφαιρεθεί.

Όταν απαλλαγώ από τους νομικούς περιορισμούς, θα ξεκαθαρίσει πλήρως η υπόθεση, αλλά ποτέ δεν πήρα εν γνώσει μου ή σκόπιμα συμπληρώματα που παραβιάζουν τους κανονισμούς αντιντόπινγκ.

Ως επαγγελματίας αθλητής δεν θα έκανα ποτέ τίποτα για να βελτιώσω την απόδοσή μου με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών και δεν έχω ποτέ δείξει ασέβεια ή εξαπατήσει συναθλητές και οπαδούς οποιασδήποτε από τις ομάδες για τις οποίες έχω παίξει ή εκείνες με τις οποίες ήμουν αντίπαλος.

Ως συνέπεια της απόφασης που ανακοινώθηκε σήμερα, θα ασκήσω έφεση ενώπιον του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου».

Ο Γάλλος διεθνής, 30 ετών, υποβλήθηκε τυχαία σε έλεγχο μετά τον πρώτο αγώνα της Γιουβέντους στη σεζόν στις 20 Αυγούστου. Τα αποτελέσματα του τεστ επιβεβαιώθηκαν σε δεύτερο δείγμα τον Οκτώβριο και η εισαγγελία κατά του ντόπινγκ είχε ζητήσει τετραετή αποκλεισμό του ποδοσφαιριστή.

Η απόφαση σημαίνει ότι ο Πογκμπά δεν θα μπορεί να παίξει μέχρι το 2027, όταν θα είναι 33 ετών, με την απαγόρευση να μετράει από την ημερομηνία του αποτυχημένου τεστ. Ο Πογκμπά πιστεύει ότι αν όντως πήρε μια απαγορευμένη ουσία, το έκανε κατά λάθος. Οταν ξέσπασε το σκάνδαλο, ο ατζέντης του Πογκμπά, Ραφαέλα Πιμέντα, είπε: «Το σίγουρο είναι ότι ο Πολ Πογκμπά δεν ήθελε ποτέ να παραβιάσει κανένα κανόνα».

Η τεστοστερόνη είναι μια ορμόνη που αυξάνει την αντοχή των αθλητών.

(με πληροφορίες από BBC)

Δημοφιλή