ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17/04/2019 16:59 EEST

Ποιο είναι το πρόγραμμα του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο της Αθήνας

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» το απόγευμα παρουσιάζει το πρόγραμμα του.

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων θα ανοίξει τα χαρτιά του για το πως σχεδιάζει το μέλλον του Δήμου, εφόσον εκλεγεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece, το ενιαίο πρόγραμμα του Κώστα Μπακογιάννη περιλαμβάνει 7 ξεχωριστά προγράμματα, ένα για κάθε κοινοτικό διαμέρισμα του Δήμου.

Oπως αναφέρουν στελέχη από το επιτελείο του, πρόκειται για ένα πρόγραμμα πλήρως κοστολογημένο και αναμένεται να ανακοινωθούν οι παρεμβάσεις που μελετά και το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση τους.

Για τον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας, μεταξύ των προτεραιοτήτων του Κώστα Μπακογιάννη είναι η αντικατάσταση 5.000 κάδων απορριμμάτων και ο ανασχεδιασμός του δρομολογίου των απορριμματοφόρων.

Στο μείζον θέμα της ασφάλειας, πρόθεση του υποψήφιου Δήμαρχου Αθηναίων είναι να υπάρχει στενή σχέση της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας, τόση ώστε να γίνονται και κοινές περιπολίες ενώ στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενιαίου κέντρου ασφαλείας.

Oπως έχει δηλώσει πολλές φορές ο Κώστας Μπακογιάννης, στόχος του είναι η εκμετάλλευση χώρων προκειμένου να δημιουργηθούν πάρκα «τσέπης» ενώ για τον φωτισμό αναμένεται σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Eνα από τα σχέδια του είναι η ενοποίηση χώρων του κέντρου, με τη δράση να έχει τίτλο ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας, ενώ στις προθέσεις του είναι το ιστορικό κέντρο να είναι χώρος για πεζούς. Κάτι που σημαίνει ότι θα περιοριστεί δραματικά η κίνηση των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης.

Αυτές είναι ορισμένες από τις αλλαγές που θέλει να φέρει στην Αθήνα ο Κώστας Μπακογιάννης, ενώ αναλυτικές πληροφορίες θα δώσει στο κοινό κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος του στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών.