Πόλη της Αλάσκας δε θα ξαναδεί το φως του ήλιου για 66 ημέρες

Στο σκοτάδι για δύο μήνες οι κάτοικοι της πόλης.
Cavan Images via Getty Images

Μια μικρή πόλη στην Αλάσκα, το Ουτκιάγβικ, δε θα ξαναδεί τον ήλιο για αρκετό καιρό, αφού το Σάββατο έδυσε για τελευταία φορά και δεν θα γίνει ξανά ορατός μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, καθώς ο Αρκτικός Κύκλος διανύει τις λεγόμενες πολικές νύχτες.

Η πόλη δεν θα είναι εντελώς σκοτεινή, καθώς το αστικό λυκόφως θα επικρατεί για αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το αστικό λυκόφως αρχίζει όταν το κέντρο του Ήλιου βρίσκεται σε απόσταση 6 μοιρών κάτω από τον ορίζοντα.

Η επόμενη φορά που ο ήλιος θα ανατείλει πάνω από το Ουτκιάγβικ θα είναι στις 23 Ιανουαρίου 2024. Η ανατολή του ήλιου θα πραγματοποιηθεί γύρω στη 1:09
μ.μ. (τοπική ώρα) και θα είναι ορατή για περίπου μία ώρα.

Η ποσότητα του φωτός κατά τη διάρκεια της μέρας θα αυξάνεται σταθερά την άνοιξη και θα φτάσει στο σημείο του λεγόμενου «ήλιου του μεσονυκτίου» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το καλοκαίρι, η πόλη βιώνει το αντίθετο φαινόμενο απ′ ότι τον χειμώνα έχοντας 24 ώρες ηλιοφάνειας.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, το σκοτάδι κατά τη διάρκεια του χειμώνα τείνει να έχει αρνητική επίδραση στους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή.

Η βιταμίνη D και οι λαμπτήρες φωτοθεραπείας είναι κοινές μορφές θεραπειών που προστίθενται στο πρόγραμμα των ανθρώπων μέχρι να επιστρέψει το φως της ημέρας.

(Πηγή: Fox Weather)

Δημοφιλή