«Πόλεμος» στη νύχτα: «Γάζωσαν» βαρύ όνομα - Μυστήριο με Καλάσνικοφ στον Πειραιά

«Πόλεμος» στη νύχτα: «Γάζωσαν» βαρύ όνομα- Μυστήριο με Καλάσνικοφ στον Πειραιά
Το σημείο της ενέδρας στην Ακτή Κονδύλη του Πειραιά.
Το σημείο της ενέδρας στην Ακτή Κονδύλη του Πειραιά.
HuffPost Greece

Σοβαρά τραυματισμένος αλλά έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του νοσηλεύεται στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο ο 36χρονος άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε σε ενέδρα θανάτου που του είχαν στήσει άγνωστοι στον Πειραιά.

Ήταν λίγο μετά της 21:00 το βράδυ, όταν ένα λευκό βαν σταμάτησε δίπλα από το αυτοκίνητο του 36χρονου ανθρώπου της νύχτας. Από μέσα βγήκε ένας κουκουλοφόρος και πυροβόλησε εναντίον του. Το περιστατικό συνέβη στην Ακτή Κονδύλη 4 στον Πειραιά και αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές Αρχές.

Το βίντεο, το κρυμμένο πιστόλι και το μυστήριο με το καλάσνικοφ

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι έχει δεχτεί τρεις σφαίρες: στη μηριαία αρτηρία, στο στομάχι και στο χέρι. Λίγη ώρα μετά το χθεσινό περιστατικό σε κοντινό σημείο, αστυνομικοί εντόπισαν ένα λευκό βαν, το οποίο στο εσωτερικό του ήταν καμένο. Μέσα σε αυτό υπήρχε, επίσης καμένο, ένα πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov. Εκτιμάται πως είναι το όχημα και το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Το μυστήριο για τους αστυνομικούς εντείνεται από το γεγονός ότι οι δράστες εγκατέλειψαν το πολεμικό όπλο αντί να το πάρουν μαζί τους.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο σημείο της επίθεσης δεν βρέθηκαν κάλυκες από Καλάσνικοφ. Αυτό σημαίνει ότι είτε οι δράστες τις μάζεψαν πριν φύγουν είτε ότι δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά το Καλάσνικοφ, ενδεχομένως γιατί «κόλλησε».

Ένα πιστόλι βρήκαν οι αστυνομικοί στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου μάρκας Toyota , στο οποίο επέβαινε ο 36χρονος.

Το θύμα, το οποίο έχει διαφύγει τον κίνδυνο καθώς τα τραύματα στην κοιλιακή χώρα ήταν επιδερμικά, δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το όπλο του. Οι δράστες τον αιφνιδίασαν. Τον προσέγγισαν με ένα λευκό βαν, πυροβόλησαν εναντίον του τουλάχιστον πέντε φορές και εξαφανίστηκαν.

Στο λευκό βαν που βρέθηκε καμένο κοντά στο σημείο της επίθεσης εκτός από το Καλάσνικοφ βρέθηκαν 23 σφαίρες. Η Ασφάλεια θα πάρει στην κατοχή της βίντεο από γραφεία εταιρίας που απεικονίζει ευκρινώς το περιστατικό.

Είχαν «γαζώσει» φίλη του

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι οι χθεσινοί δράστες πιθανότατα ανήκουν στην ίδια ομάδα με αυτούς που είχαν δολοφονήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο με Καλάσνικοφ 33χρονη γυναίκα στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά.

Η 33χρονη συνδέονταν στενά με τον 36χρονο άνθρωπο της νύχτας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα άτομα που επιτέθηκαν στο κέντρο του Πειραιά ήταν οι «απόλυτοι επαγγελματίες». Και αυτό γιατί κατάφεραν να μάθουν το πρόγραμμα και τις κινήσεις του, παρότι ο στόχος τους έπαιρνε αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι στον σκοτεινό κόσμο της νύχτας που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, του είχαν «χρεώσει» δολοφονία νονού που είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο. Πρόκειται για ανεξιχνίαστη υπόθεση, που για τις Αρχές δεν συνδέεται με τον 36χρονο.

Αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, είχαν εκφράσει την ανησυχία τους ότι μετά την εκτέλεση του Ιουλίου θα υπάρξει ξέσπασμα ένοπλης βίας στη νύχτα.

Δημοφιλή