Πολύνεκρο τροχαίο στην Ταϊλάνδη: Διώροφο λεωφορείο έπεσε σε δέντρο και κόπηκε στα δύο (Εικόνες)

Η αστυνομία υποπτεύεται πως ο οδηγός του λεωφορείου ήταν άυπνος.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
via Associated Press

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στη νότια Ταϊλάνδη όταν διώροφο λεωφορείο έπεσε πάνω σε δέντρο και κόπηκε στα δύο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους κι άλλοι 32 να τραυματιστούν.

Το λεωφορείο ταξίδευε από τη Μπανγκόκ προς το νότιο άκρο του βασιλείου όταν έπεσε πάνω στο δέντρο στην παραθαλάσσια επαρχία Πρατσούαπ Κίρι Καν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο δείχνουν το όχημα κομμένο στα δύο εξαιτίας της σφοδρότητας της σύγκρουσης και το δέντρο να έχει διαπεράσει μέρος του και να είναι καρφωμένο στο εσωτερικό του οχήματος.

«Κατά τα πρώτα, ακόμη προκαταρκτικά στοιχεία 14 άνθρωποι είναι νεκροί και 32 τραυματίστηκαν», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας πως διενεργείται έρευνα για το δυστύχημα.

Τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος δεν έχουν ξεκαθαρίσει, ωστόσο η αστυνομία υποπτεύεται πως ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά αλλά επέζησε, ήταν άυπνος.

«Συνεργαζόμαστε με το νοσοκομείο για να εξακριβώσουμε το επίπεδο αλκοολαιμίας του», είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας.

Η αστυνομία προσπαθεί μεταξύ άλλων να επαληθεύσει αν όλα τα θύματα είναι Ταϊλανδοί ή υπάρχουν αλλοδαποί ανάμεσά τους.

Η Ταϊλάνδη καταγράφει έναν από τους υψηλότερους δείκτες θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων στον κόσμο. Κάπου 20.000 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο στους δρόμους του βασιλείου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

(Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Δημοφιλή