Πολωνία: Ζωντανός βρέθηκε ένας εργαζόμενος μετά την κατάρρευση του ανθρακωρυχείου

Έξι εργάτες νεκροί μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση του Σαββάτου. Αναζητούνται ακόμη τρεις άνθρωποι.
via Associated Press

Πολωνοί διασώστες κατάφεραν να φθάσουν σε έναν ανθρακωρύχο που είχε παγιδευτεί κάτω από τη γη, από τότε που μια σεισμική δόνηση σημειώθηκε στο ορυχείο Borynia-Zofiowka στη νότια Πολωνία, το πρωί του Σαββάτου, έγινε σήμερα γνωστό από έναν αξιωματούχο.

Σε δύο ορυχεία που ανήκουν στην κρατική JSW καταγράφηκαν θανατηφόρα δυστυχήματα την τελευταία εβδομάδα, με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας να δεσμεύεται ότι οι αρχές θα ελέγξουν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

«Λίγο πριν από τις 3 το απόγευμα τοπική ώρα, μια ομάδα από τον Κεντρικό Σταθμό Διάσωσης Ορυχείων έφθασε σε ένα από τα θύματα», δήλωσε ο Μάρσιν Γκολεμπιόβσκι, διευθυντής στο ορυχείο, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

«Αυτή τη στιγμή, καταβάλλονται προσπάθειες για να τον βγάλουμε έξω, από κάτω από το νερό και να μεταφέρουμε τον τραυματία στη βάση και κατόπιν στην επιφάνεια της γης».

Εκ των 52 εργατών που βρίσκονταν στο ορυχείο, όταν σημειώθηκε η δόνηση, 42 κατάφεραν να ξεφύγουν μόνοι τους. Έξι απ’ όσους εγκλωβίστηκαν κάτω από την επιφάνεια της γης έχουν έκτοτε βρεθεί νεκροί.

«Θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε άλλους τρεις εργαζομένους», είπε ο Γκολεμπιόβσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters