ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/01/2019 10:10 EET | Updated 15/01/2019 10:14 EET

Πώς δολοφόνησαν τον Αρμπέρ Μπάκο στον Κορυδαλλό-Τα κρίσιμα ερωτήματα

Θύτης και θύμα είχαν συνεργαστεί στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια

Eurokinissi

Κρίσιμα ερωτήματα θέτουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε σχέση με την άγρια δολοφονία του Αρμπέρ Μπάκο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Συνδικαλιστές σωφρονιστικοί γράφουν σε ανακοίνωσή τους: «Γιατί η φυλακή ήταν ανοιχτή στις 12:45 ενώ θα έπρεπε να ήταν ήδη κλειστή από τις 12; Από πότε έχει να κλείσει το Κ.Κ.1 Κορυδαλλού το μεσημέρι, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα λειτουργίας του; Κλείνεται το Κ.Κ.1 Κορυδαλλού το βράδυ και αν ναι τι ώρα και με ποιο τρόπο;».

Φυσικός αυτουργός της δολοφονίας φέρεται ένας από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια. Πρόκειται για τον 34χρονο Β.Ι., ο οποίος περίμενε να γίνει η μεταγωγή του Μπάκο από τις φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό, με αφορμή τη συνέχιση της δίκη Ζαφειρόπουλου, για να του επιτεθεί με αυτοσχέδιο μαχαίρι, με τον οποίο τον τραυμάτισε θανάσιμα στο λαιμό. Συνεργός του φέρεται να ήταν ένας Έλληνας κρατούμενος, ο οποίος είχε προφυλακιστεί για ληστείες σε ξενοδοχεία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Έλληνας κρατούσε τον Μπάκο και ο 34χρονος Β.Ι. τον μαχαίρωνε με μίσος.

Θύτης και θύμα είχαν συνεργαστεί στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια. Ο Μπάκο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν αυτός που μαζί με άλλον κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού έδωσαν εντολή στον 34χρονο Β.Ι. και σε έναν ακόμα Αλβανό, να εκφοβίσουν τον Ζαφειρόπουλο. Αντ’ αυτού, ωστόσο, οι φυσικοί αυτουργοί τον δολοφόνησαν.

Ο Μπάκο σχεδίασε την επίθεση για να στείλει μήνυμα στον Αριστείδη Φλώρο, τον οποίο εκπροσωπούσε νομικά ο Ζαφειρόπουλος, θεωρώντας ότι του χρωστάει χρήματα για την απόπειρα δολοφονίας που είχε διαπράξει ο ίδιος -κατ’ εντολή του Φλώρου όπως λέει- με στόχο τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Ο κ. Αντωνόπουλος εκπροσωπούσε τον ΛΑΓΗΕ στη διαμάχη του με τις εταιρείες Energa και Hellas Power, στις οποίες συμμετείχε και ο Α. Φλώρος.

Sponsored Post