Πώς οι καταληψίες της οδού Ματρόζου έκλεβαν ρεύμα

Τι έδειξε η έρευνα υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ.
.
.
Eurokinissi

Απολύτως οργανωμένες ήταν οι καταλήψεις των κτιρίων που εκκενώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι, καθώς οι καταληψίες είχαν σκεφτεί τα πάντα.

Το πρώτο είναι το πώς θα έχουν ρεύμα. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα υπαλλήλων του ΔΕΔΔΗΕ που κλήθηκαν στο Κουκάκι, υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου, το οποίο ανήκει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ηλεκτροδοτούνταν παράνομα μέσω καλωδίου διακλάδωσης από το εξωτερικό δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ. Ουσιαστικά, δηλαδή, κάποιος είχε βρει το σημείο στο δρόμο, από όπου ο ΔΕΔΔΗΕ τροφοδοτούσε με ρεύμα σπίτια και καταστήματα, και το συνέδεσε με καλώδιο με το υπό κατάληψη κτίριο.

Στο ίδιο κτίριο βρέθηκαν και σημειώσεις στα αγγλικά με οδηγίες για το τι θα κάνουν οι καταληψίες σε περίπτωση επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι οδηγίες ακολουθήθηκαν κατά γράμμα. Συγκεκριμένα το κείμενο ανέφερε: «1. Κλείνουμε την πόρτα και τα παράθυρα. Αμπαρώνουμε την πόρτα με ξύλα, σίδερα, τραπέζια κλπ 2. Κλείνουμε τις δύο εσωτερικές πόρτες, παίρνουμε τους πυροσβεστήρες, σωλήνες και ανεβαίνουμε στην ταράτσα 3. Κάνουμε κάλεσμα στις άλλες καταλήψεις για να λάβει δημοσιότητα η προσπάθεια εκκένωσης 4. Στην ταράτσα, χρησιμοποιούμε πέτρες, μπογιά, πυροσβεστήρες στους μπάτσους 5. Δεν πανικοβαλλόμαστε, αντιστεκόμαστε μαζί μέχρι να μας βγάλουν έξω (ή και όχι). Στο μεταξύ, ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ με όλη μας τη δύναμη για να ειδοποιήσουμε/ξεσηκώσουμε τη γειτονιά. Καταγράφουμε την εκκένωση σε βίντεο, φωτογραφίες κλπ».

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά και από τις τρεις καταλήψεις συνελήφθησαν εννιά άτομα και συγκεκριμένα επτά Έλληνες, ένας Γάλλος και ένας Σουηδός. Επίσης κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Δημοφιλή