Χορηγούμενο από MontBlanc

Πώς ένας Μικρός Πρίγκιπας χτίζει γενιές δημιουργικών ανθρώπων

Ένα αφήγημα του οποίου η φήμη αψηφά το πέρασμα του χρόνου, γίνεται έμπνευση για μία σειρά από πολυτελή εργαλεία γραφής με την υπογραφή MontBlanc.
huffpost gr

Είμαστε αυτό που επιλέγουμε να βλέπουμε, να ακούμε, να διαβάζουμε. Οι εικόνες της διαχρονικής λογοτεχνίας έχουν τόσο μεγάλη δυναμική που μπορούν να μείνουν μαζί μας και να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα μας όπως ένας ζωγράφος δημιουργεί πάνω σε άδειο καμβά.

H πρώτη μου συνάντηση με τον ‘Μικρό Πρίγκιπα’ του Antoine de Saint-Exupéry έγινε στα μέσα της δεκαετίας του `90, όταν έκανα πράξη το αγαπημένο μου προεφηβικό χόμπι: να σκαλίζω παλιές βιβλιοθήκες, ψάχνοντας για ξεθωριασμένες φωτογραφίες, παλιά κόμικς, παλιά βιβλία που ίσως είχαν κάτι να πουν στον 10χρονο εαυτό μου.Το εξώφυλλο ήταν λιτό, η ιστορία περιέγραφε την περιπλάνηση ενός ταξιδευτή και ενός πρίγκιπα σε μια έρημο, σε ένα σκηνικό σμιλεμένο μέσα από τα πιο σκληρά ερωτήματα κάθε ψυχής, ενήλικης ή ανήλικης μέσα σε έναν πλανήτη εύθραυστο και γεμάτο μοναξιά, που όμως έχουμε ευθύνη να τον προστατέψουμε, ώστε να συνεχίσει να μας περιβάλλει.

Η έμπνευση της Montblanc για τη δημιουργία των εργαλείων γραφής Le Petit Prince and Planet, έρχεται από λατρεμένες φράσεις του βιβλίο όπως “Μόνο με την καρδιά βλέπουμε καθαρά. Η ουσία είναι αόρατη για τα μάτια”. Τα νέα, σπάνιας ομορφιάς, εργαλεία γραφής Le Petit Prince, την αλεπού, τον ταξιδευτή, τον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα και συμβολίζουν εκείνες τις συνδέσεις, τις σχέσεις που καλλιεργούμε με κόπο και θυσίες, αλλά κρατάνε μια ολόκληρη ζωή και ορίζουν την ίδια τη ζωή μας.

huffpost gr

Η ουσία πίσω από την επιφάνεια των πραγμάτων

“Τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή δεν μπορείς να τα δεις ή να τα ακούσεις, τα νιώθεις με την καρδιά σου” έχει πει ο ίδιος ο Antoine de Saint-Exupéry και αυτή είναι μια ρήση που δεν γίνεται να αφήσει ανεπηρέαστο κανένα άνθρωπο που ασχολείται με τη δημοσιογραφία, που ζει και αναπνέει για να δημιουργεί κείμενα που αφήνουν το δικό τους αντίκτυπο σε πολλές ψυχές εκεί έξω. Ο ‘Μικρός Πρίγκιπας’ ήταν ένα από τα πρώτα κείμενα που διάβασα και με ώθησαν στο να παίρνω τα ‘στεγνά’ και βαρετά θέματα του ‘Σκέφτομαι και Γράφω’ στο σχολείο και να σκάβω κάτω από την επιφάνεια αναζητώντας όποια αλήθεια μπορεί να κρύβεται μέσα σε αυτά. Οι αναζητήσεις μου αυτές μεγάλωσαν, έγιναν δέντρο που με το πέρασμα του χρόνου άρχισε να βγάζει καρπούς και να μεγαλώνει ασταμάτητα. Αυτό το δέντρο κάποτε πήρε το όνομα ‘δημοσιογραφία’.

huffpost gr

Τα εργαλεία της ‘μάχης’

Κάθε άνθρωπος που ασχολείται με το κείμενο, κάθε μορφής, για την εκτέλεση της δουλειάς του έχει πάντα διαθέσιμο ένα πληκτρολόγιο. Πριν από αυτό το διεκπαιρεωτικό στάδιο όμως, η διαδικασία της έρευνας, των προσχεδίων, της παραγωγής ιδεών για τον πυρήνα ενός φιλόδοξου θέματος, περνάει από ένα τελετουργικό που θα μείνει ακλόνητο όσα χρόνια κι αν περάσουν: Το ασταμάτητο γράψιμο σε ανοικτό μπλοκάκι (ή η ατζέντα). Το λευκό μιας κόλλας χαρτιού θα είναι πάντα ιδανικός συνεργάτης κάθε δημιουργικού ανθρώπου που παρατηρεί και καταγράφει τη ζωή.

huffpost gr

Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον στα Montblanc Le Petit Prince and Planet είναι ο σχεδιασμός τους που τιμά όλους εκείνους τους δημιουργούν που με κάθε έργο τους, ”αντλούν νερό” από το πηγάδι των παιδικών τους ονείρων. Τα σχεδιαστικά στοιχεία σε μοντέλα όπως το Meisterstück Le Petit Prince Classique Ballpoint Pen (αυτό που ήδη έχω επιλέξει για την καθημερινότητα μου) και το Meisterstück Le Petit Prince and Planet Classique Fountain Pen έχουν έντονα χρώματα κόκκινου βουργουνδίας, διακριτικές αναφορές στο αγαπημένο τριαντάφυλλο του πρίγκηπα και το χρυσό αστέρι αλλά και πολλές ακόμα διαχρονικές εικόνες του ‘Μικρού Πρίγκιπα’, όλα σαν αποστάγματα αγάπης που διαδίδεται ανά τους αιώνες.

huffpost gr

O Μικρός Πρίγκιπας, ένα μυθιστόρημα που κάποιοι ακόμα υποτιμούν ως ‘παιδικό’, είναι μια κινητήριος δύναμη για κάθε έναν από εμάς που μάχεται δημιουργικά ενάντια σε στατικά μυαλά.

Και πλέον μπορούμε να το κάνουμε με σύμμαχο τα εργαλεία γραφής Montblanc Le Petit Prince and Planet.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα