ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/04/2019 11:39 EEST

Πώς μια υποτροφία στα εκπαιδευτήρια Δούκα από το Stelios Philanthropic Foundation ανοίγει δρόμους στο μέλλον

Η κατάκτηση μιας υποτροφίας είναι σημαντικό βήμα προς την επιτυχία.

Doukas

Το Stelios Philanthropic Foundation του Αποφοίτου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, προσφέρει για πέμπτη χρονιά, τρεις πλήρεις υποτροφίες σε μαθητές που ολοκληρώνουν φέτος τη Γ’ Γυμνασίου και ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα International Baccalaureate (ΙΒ).

Οι υπότροφοι στην Α’ Λυκείου, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το προπαρασκευαστικό τμήμα Pre-IB  των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, που προετοιμάζει τους μαθητές για μια εγγυημένη πορεία στο ΙΒ και σίγουρη επιτυχία στα καλύτερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Οι φετινοί τρεις μαθητές του Pre-IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα που έλαβαν την υποτροφία από το Stelios Philanthropic Foundation, μας αποκαλύπτουν τις εμπειρίες τους από τη φοίτησή τους στο Pre-IB, τα όνειρά τους αλλά και τον μοναδικό δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον που άνοιξε μπροστά τους μετά
την κατάκτηση της υποτροφίας του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου.

Γιατί επιλέξατε τα Εκπαιδευτήρια Δούκα για τη φοίτησή σας στο πρόγραμμα Pre-IΒ;

Γιάννης: Η φοίτηση στα Εκπαιδευτήρια Δούκα ήταν για εμένα... μονόδρομος, αφού είχα εξαιρετικές συστάσεις από αποφοίτους, ακόμη και από τον πατέρα μου που είναι και ο ίδιος απόφοιτος. Οι πληροφορίες που είχα ότι το πρόγραμμα IB του συγκεκριμένου σχολείου κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα με βοηθήσει να πετύχω στους στόχους μου για σπουδές στο εξωτερικό, επιβεβαιώθηκαν από την προσωπική μου εμπειρία ως τώρα.

Doukas

Νεφέλη: Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα είναι γνωστά για τις επιτυχίες του προγράμματος IB. Μάλιστα, είναι από τα λίγα σχολεία που προσφέρουν το πρόγραμμα προετοιμασίας Pre-IB. Αυτό ήταν που με κινητοποίησε να τα επιλέξω, επειδή ήμουν σίγουρη ότι θα αποκτήσω γερές βάσεις και σωστή καθοδήγηση.

Σωτήρης: Επέλεξα τα Εκπαιδευτήρια Δούκα συγκεκριμένα για το πρόγραμμα Ρre-IB. Ειδικά τώρα που το παρακολουθώ, μπορώ να πω ότι αντιλαμβάνομαι τη χρησιμότητά του για του χρόνου.

Ποια είναι η εμπειρία σας από την πρώτη χρονιά στο Pre-IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα;

Γιάννης: Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μου με το παραπάνω. Οι καθηγητές είναι εξαιρετικοί. Δεν είναι μόνο ότι έχουν βαθιά γνώση για το αντικείμενό τους. Το σημαντικότερο για εμένα είναι ότι μπορούν και θέλουν να την μεταδώσουν, δείχνοντας πραγματικό ενδιαφέρον τόσο για το αντικείμενο όσο και για τους μαθητές.

Νεφέλη: Δε θα μπορούσα να είχα καλύτερες εντυπώσεις. Το πρόγραμμα είναι πολύ χρήσιμο, καθώς σε βοηθά να προσαρμοστείς καλύτερα τα επόμενα 2 χρόνια, να πάρεις σωστές αποφάσεις για το μέλλον σου και φυσικά, ανοίγει πόρτες σε δραστηριότητες και εξωσχολικές δράσεις που σε εφοδιάζουν με πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.

Σωτήρης: Σίγουρα είναι κάτι καινούργιο για όλους μας, αλλά προσαρμοζόμαστε φέτος ώστε να ξεκινήσουμε του χρόνου το ΙΒ σωστά προετοιμασμένοι και γνωρίζοντας τη διαφορετική εκπαιδευτική προσέγγιση του προγράμματος (σε σχέση με το ελληνικό που ξέραμε ως τώρα).

Πώς πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσει στο μέλλον η υποτροφία που σας χορήγησε το Stelios Philanthropic Foundation, για να φοιτήσετε στα Εκπαιδευτήρια Δούκα;

Γιάννης: Η υποτροφία αυτή, είναι ό,τι σημαντικότερο μου έχει συμβεί έως τώρα. Μου επιτρέπει να προετοιμάσω το μέλλον μου σε τέτοιο βαθμό ώστε να είμαι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός ακόμη και στα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού που στοχεύω. Επίσης, η υποτροφία από ένα τέτοιο ίδρυμα, από μόνη της, μου προσφέρει κύρος και αυτό είναι κάτι που έχω ήδη διαπιστώσει.

Νεφέλη: Σίγουρα το να είσαι υπότροφος του Stelios Philantropic Foundation, αποτελεί κινητήρια δύναμη για συνεχή προσπάθεια και υψηλές επιδόσεις. Δημιουργεί ένα αίσθημα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης. Επιπλέον είναι κλειδί σε πόρτες επιτυχίας για το άμεσο και μακρινό μέλλον.

Doukas

Σωτήρης: Και μόνο που έχω τη δυνατότητα να παρακολουθήσω το ΙΒ και να σπουδάσω στο εξωτερικό χάρη σε αυτή την υποτροφία, είναι πολύ σπουδαίο. Δεν ξέρω σε ποια χώρα θα καταλήξω, αλλά σίγουρα θα είμαι κατάλληλα προετοιμασμένος και ευχαριστώ τον Sir Stelios και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα για αυτό.

Τί θα προτείνατε σε κάποιον φίλο σας που σκέφτεται να κάνει αίτηση για το πρόγραμμα υποτροφιών του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου;

Γιάννης: Η φοίτηση στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και ιδιαίτερα στο Πρόγραμμα IB είναι μια ευκαιρία ζωής που δεν πρέπει να χαθεί. Θα του πρότεινα λοιπόν να συμμετάσχει οπωσδήποτε, να προετοιμαστεί εντατικά και να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στις εξετάσεις. Δε θα το μετανιώσει!

Νεφέλη: Πρώτα θα του συνιστούσα να λάβει υπόψη του ότι το Πρόγραμμα είναι απαιτητικό και διαφέρει από αυτά που ήδη γνωρίζει. Με θέληση και συνεχή προσπάθεια τα πάντα είναι επιτεύξιμα. Η μεθοδική, συνεχής αλλά όχι υπερβολική μελέτη είναι το παν.

Σωτήρης: Σε όποιον κάνει αίτηση για αυτή την υποτροφία, θα έλεγα να μην αγχώνεται και να έχει αυτοπεποίθηση. Και στις εκθέσεις και στις συνεντεύξεις να είναι ο εαυτός του.

Doukas

Εάν είσαι μαθητής που φέτος τελειώνεις τη Γ ́ Γυμνασίου και ενδιαφέρεσαι να φοιτήσεις με υποτροφία στο International Baccalaureate των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, μπορείς να υποβάλεις την αίτησή σου μέχρι τις 6.5.2019.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.doukas.gr/ipotrofies
Τμήμα Υποτροφιών: κ. Παντελής Αλασώνας, 210-6186000 - εσωτ. 0637 - email: ipotrofies@doukas.gr