ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/02/2018 07:34 EET | Updated 01/02/2018 09:43 EET

Πως ο τετράποδος «Ρόκυ» βοήθησε στον εντοπισμό 407 κιλών κάνναβης στη Νέα Πέραμο

Eurokinissi
Φωτό Αρχείου

Συνδρομή στην επιτυχία του ΣΔΟΕ είχε ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος-ανιχνευτής του Λιμενικού, ο οποίος συνέβαλε στον εντοπισμό 407 κιλών και 640 γρ. ακατέργαστης κάνναβης που ήταν κρυμμένη σε αποθηκευτικό χώρο στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Το όνομά του είναι «Ρόκυ» και θεωρείται ένα από τα πολυτιμότερα «στελέχη» των διωκτικών Αρχών. Το συγκεκριμένο σκυλί μύρισε μέσα στην αποθήκη την κάνναβη μέσα σε σάκους ρυζιού.

Οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, μετά από οργανωμένη επιχείρηση συνέλαβαν στην αποθήκη δύο άτομα, έναν Έλληνα και έναν υπήκοο Αλβανίας, 30 και 38 ετών αντίστοιχα. Οι συλληφθέντες είχαν αποκρύψει τα ναρκωτικά εντός σάκων ρυζιού, που είχαν τοποθετήσει σε παλέτες με σκοπό να αποσταλούν στην Ολλανδία. Επίσης, κατασχέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 10.000 ευρώ, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), ένα φορτηγό αυτοκίνητο τύπου VAN και πλήθος κινητών τηλεφώνων και εγγράφων προς αξιολόγηση. 

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση ο 30χρονος, με τη χρήση πλαστών στοιχείων έκανε παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων ρυζιού από εμπορικές επιχειρήσεις, τις οποίες μετέφερε στον εκμισθωμένο από αυτόν αποθηκευτικό χώρο. Εκεί με τον συνεργάτη του, επίσης συλληφθέντα, Αλβανό υπήκοο, απέκρυπτε επιμελώς την κάνναβη εντός των σάκων του ρυζιού, τους οποίους εν συνεχεία προωθούσε ως νόμιμο εμπόρευμα σε χώρες του εξωτερικού με φορτηγά διεθνών μεταφορών.  

Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία εκτιμάται ότι έχει διακινηθεί ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης άνω του ενός τόνου σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ολλανδία. Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των προηγούμενων αποστολών και την τυχόν συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων. 

Η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 4.000.000 ευρώ.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost