Πώς οργάνωσε την εξαφάνισή του ο Χρήστος Παππάς

Παραμένει άφαντος με κλειστό το κινητό του - Ερευνες για τον εντοπισμό του σε Αθήνα και Γιάννενα.
Eurokinissi

Οταν το 2013 οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής ανέλαβαν τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών, ο Χρήστος Παππάς ήταν ο μοναδικός που δεν είχε εντοπιστεί από τους αστυνομικούς.

Είχε φροντίσει να εξαφανιστεί - πριν εκδοθούν τα εντάλματα σύλληψης - και να εμφανιστεί την επόμενη ημέρα με ταξί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Χθες, Πέμπτη, ο Χρήστος Παππάς εξαφανίστηκε και πάλι, παρότι οι αστυνομικοί είχαν σχέδιο διακριτικής παρακολούθησής του. Ο Παππάς κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των αστυνομικών και να χαθεί από προσώπου γης. Στην περίπτωσή του το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. δεν δούλεψε, γεγονός που προκάλεσε προβληματισμό στις Αρχές.

Ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης φαίνεται ότι είχε οργανώσει την εξαφάνισή του, με τις Αρχές να αναζητούν τώρα πυρετωδώς το κρησφύγετό του. Ερευνες έχουν γίνει σε όλα τα πιθανά σημεία όπου θα μπορούσε να βρίσκεται σε Αττική και Ιωάννινα (τόπο καταγωγής του), χωρίς αποτέλεσμα. Το κινητό του τηλέφωνο είναι κλειστό και έτσι δεν είναι δυνατόν να εντοπιστεί δια μέσω του σήματος που εκπέμπει.

«Ο πελάτης μου έχει τις απόψεις του. Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή; Προς το παρόν είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο και τι θα αποφασίσει. Γι’ αυτό τονίζω ότι αυτό ισχύει προς το παρόν», δήλωσε ο κ. Σταυριανάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς αναστολή.

Δημοφιλή