Πώς στήθηκε η ενέδρα θανάτου στην Παλλήνη από μισθωμένους εκτελεστές

Πώς στήθηκε η ενέδρα θανάτου στην Παλλήνη από μισθωμένους εκτελεστές
Eurokinissi

Μισθωμένους δολοφόνους «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τη στυγερή εκτέλεση 57χρονου συνταξιούχου αστυνομικού στην Παλλήνη.

Το έγκλημα έγινε σε ένα από τα αγαπημένα του στέκια, όπου συνήθιζε να βλέπει φίλους και γνωστούς. Πρόκειται για το εστιατόριο «Κρητικός» στην οδό Αιόλου στην Παλλήνη.

Οι δολοφόνοι του φαίνεται ότι γνώριζαν την παραπάνω πληροφορία και του έστησαν ενέδρα θανάτου. Ο 57χρονος διασκέδαζε στο μαγαζί με την παρέα του όταν στις 1.50, ξημερώματα Πρωτομαγιάς, σηκώθηκε από το τραπέζι, χαιρέτησε τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου και άρχισε να περπατάει προς το αυτοκίνητό του που βρισκόταν στο παρκινγκ. Έξω από το εστιατόριο τον περίμεναν δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα τον πυροβόλησε πέντε φορές με πιστόλι διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών. Πρόκειται για όπλο που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν κακοποιοί από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός έπεσε κάτω αιμόφυρτος, προσπάθησε να μπει ξανά στο μαγαζί για να ζητήσει βοήθεια αλλά υπέκυψε στα τραύματά του. Μία εκτίμηση είναι ότι ο ένοπλος συνέχισε να τον πυροβολεί ενώ εκείνος κινούνταν κουτσαίνοντας προς το εστιατόριο. Στις τσέπες του θύματος βρέθηκε σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο δεν άγγιξαν οι δράστες. Το γεγονός κάνει τους αστυνομικούς να αποκλείουν το σενάριο της ληστείας και να προκρίνουν είτε τις προσωπικές διαφορές είτε το ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Το θύμα δεν οπλοφορούσε, στοιχείο που δείχνει στους αστυνομικούς ότι δεν ένιωθε ότι κινδυνεύει. Οι δολοφόνοι του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκτιμάται ότι τον παρακολουθούσαν για καιρό για να γνωρίζουν τις συνήθειές του. Προτίμησαν να επιτεθούν στο στέκι του και όχι στο σπίτι του, ενδεχομένως διότι έκριναν ότι η οδός Αιόλου προσφέρει ευκολότερη -ή ασφαλέστερη- διαφυγή. Σύμφωνα με μαρτυρίες, εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητο.

Την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχει ζητήσει από Εισαγγελέα άδεια για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, σε μία προσπάθεια να «σκαναριστούν» τα τηλεφωνήματα του 57χρονου. Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια για λήψη υλικού από κάμερες ασφαλείας, που μπορεί να κατέγραψαν τους δράστες κατά τη διαφυγή τους. Η Αστυνομία θα λάβει πλήθος καταθέσεων από άτομα του περιβάλλοντος του συνταξιούχου αστυνομικού, με πρώτο στόχο να διαπιστωθεί το κατά πόσο είχε εχθρούς και εάν αυτοί έχουν σχέση με το κόσμο της νύχτας.

Στα ανώτερα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί ανησυχία, καθώς τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί στην Αττική πέντε δολοφονίες, που παραπέμπουν σε δράση «επαγγελματιών» εκτελεστών. Πρόκειται για περιπτώσεις στις οποίες οι δράστες παρακολούθησαν και έστησαν ενέδρες στα θύματά τους, τα οποία «γάζωσαν» για να είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα. Και οι πέντε υποθέσεις παραμένουν ανεξιχνίαστες, καθώς οι εκτελεστές φρόντισαν να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη. Και όταν οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για εκτελεστές εννοούν τις περισσότερες φορές μισθωμένους δολοφόνους.

Δημοφιλή