ΔΙΕΘΝΕΣ
07/02/2018 12:57 EET | Updated 07/02/2018 12:57 EET

Πόσα δισεκατομμύρια έχασαν Buffet, Bezos και Zuckerberg από το μίνι «κραχ»

Stephen Lam / Reuters

Περισσότερο από 100 δισ. δολάρια μειώθηκαν οι περιουσίες των 500 πλουσιότερων ανθρώπων τη Δευτέρα εξαιτίας του μίνι «κραχ» που σημειώθηκε στο χρηματιστήριο της Wall Street το οποίο προκάλεσε απώλειες σε χρηματιστηριακές αγορές σε όλο τον κόσμο.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του Bloomberg που παρουσιάζει ο Independent για μερικούς από τους πιο γνωστούς κροίσους όπως για παράδειγμα ο Warren Buffet, ο Jeff Bezos και ο Mark Zuckerberg.

Ειδικότερα, ο Warren Buffet, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο,έχασε σύμφωνα με τα στοιχεία 5.2 δισ. δολάρια κυρίως επειδή κατέχει πάνω από 400.000 μετοχές στην επενδυτική εταιρεία που αγόρασε το 1965. Η Berkshire είναι κύριος μέτοχος στην αμερικανική τράπεζα Wells Fargo η οποία τη Δευτέρα ήταν μεγαλύτερη ηττημένη στο S&P.

O Buffet από την πλευρά του υποστηρίζει την μακροπρόθεσμη επένδυση καθώς του έχει αποφέρει πολλά κέρδη.

Από την άλλη, ο Jeff Bezos, που είναι και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμος έχασε 3,3 δισ.δολάρια, μειώνοντας την περιουσία του στα 116,4 δισ.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook,Mark Zuckerberg, έχασε 3,6 δισ. δολάρια και ακόμα 300 εκατομμύρια την Τρίτη ενώ οι μετοχές της εταιρείας παρουσίαζαν πτώση.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στους Larry Page και Sergey Brin που κατέχουν την Google Alphabet, σύμφωνα με τα στοιχεία έχασαν περίπου 2,3 δισ. δολάρια.

(Με πληροφορίες από Independent)