ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29/10/2018 22:27 EET

Πότε θα καταθέσει ο Ζάεφ τα σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος της πΓΔΜ

ASSOCIATED PRESS

Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, η κυβέρνηση της πΓΔΜ θα έχει καταθέσει στη Βουλή τα σχέδια των τροπολογιών του Συντάγματος, ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Η ανακοίνωση έγινε μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τους οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης, που του έδωσαν την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο τρίτων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Ζόραν Ζάεφ πρόσθεσε ότι στα σχέδια των τροπολογιών του Συντάγματος θα συμπεριληφθούν και κάποιες από τις προτάσεις των οκτώ αυτών βουλευτών της αντιπολίτευσης, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι και άλλοι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE θα στηρίξουν, στα επόμενα στάδια, τη διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος.

Οι οκτώ αυτοί βουλευτές της αντιπολίτευσης προχώρησαν στον σχηματισμό ξεχωριστής κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι επτά από αυτούς ανήκαν στο VMRO-DPMNE, το οποίο τους διέγραψε από τις τάξεις του αμέσως μετά την ψηφοφορία της 19ης Οκτωβρίου, ενώ μία ακόμη βουλευτής που ψήφισε υπέρ, ανήκε σε ένα μικρό κόμμα, το οποίο συνεργάζεται με το VMRO-DPMNE.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsoed Post