Πρώην διοικητής ιταλικής αστυνομίας: Εγώ, ένας «μπάτσος», δηλώνω ότι ο Σαλβίνι φέρεται σαν εγκληματίας στους μετανάστες

Ο Ορλάντο Αμόντεο κατακεραυνώνει το Σαλβίνι για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Καταπέλτης ενάντια στον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το προσφυγικό ζήτημα είναι ο πρώην ιατρικός διοικητής της ιταλικής αστυνομίας, Ορλάντο Αμόντεο, σε συνέντευξή του στο ιταλικό μέσο L’ espresso.

Orlando Amodeo/Facebook

*Η μπλούζα του γράφει «Οι ”άλλοι” είναι εγώ»

«Ο Σαλβίνι; Φέρεται σαν εγκληματίας στην τραγωδία των μεταναστών και χτίζει την τύχη του πάνω στο θάνατο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμόντεο.

Πριν από λίγους μήνες και όντας στα 61 του χρόνια, ο ο πρώην ιατρικός διοικητής της ιταλικής αστυνομίας ολοκλήρωσε τα καθήκοντά του. «Δε με νοιάζει ποιος είναι αλλά δεν μπορώ να αντέξω την ανώφελη ταλαιπωρία. Αν κάποιος τη δημιουργεί για να αντλήσει πολιτικό όφελος, δεν είναι παρά εγκληματίας», προσθέτει.

Πρωτίστως γιατρός στο επάγγελμα, ο Αμόντεο εργάστηκε για περίπου 30 χρόνια στην πρώτη γραμμή υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στα λιμάνια αλλά και στην απευθείας αναρρίχηση σε πλοία για τις πρώτες βοήθειες.

«Δεν υποστηρίζω το Σαλβίνι, που μιλά πάντα με χαμόγελο. Η Λέγκα του Βορρά δε θα είχε μέλλον αν δεν επικαλούνταν την ”ιταλική καθαρότητα”, γνωρίζοντας ότι στέλνει ανθρώπους στο θάνατο. Σήμερα, ντρέπομαι που είμαι Ιταλός», εξηγεί.

«Τους στέλνουμε πίσω στη Λιβύη χωρίς καν να το γνωρίζουν. Συμβαίνει το εξής: οι 100 πχ. που δε φεύγουν, είναι οι 100 που θα πεθάνουν. Παρεμποδίζοντας τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να προσεγγίσουν τα λιμάνια αλλά και το έργο των ΜΚΟ, καταλήγουμε στο θάνατο απροσδιορίστου αριθμού ανθρώπων», συμπληρώνει.

«Συμβαίνουν πράγματα που αν δε μιλήσετε με αυτούς τους ανθρώπους δε θα τα μάθετε ποτέ. Ο Σαλβίνι τι λέει; ”Πρώτα οι Ιταλοί”; Και τι σχέση έχει αυτό;», δηλώνει ο Αμόντεο, ο οποίος άφησε τη θέση του για να μπορέσει να μιλήσει ανοιχτά για το ζήτημα και συνεχίζει: «Επειδή δε θα μπορούσαμε να πούμε ότι δε γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Ή ότι δεν υπήρχαν άλλες πιθανές λύσεις».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα