ΔΙΕΘΝΕΣ
18/12/2017 10:43 EET

Πρώην κασκαντέρ σε ταινίες δράσης ο Βλαντίμιρ Πούτιν

AFP via Getty Images

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, εργάστηκε ως κασκαντέρ στο κινηματογραφικό στούντιο Lenfilm όταν ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο, τη δεκαετία του 1970, ανέφεραν πρώην συνεργάτες του, σε ένα θέμα που καλύφθηκε εκτενώς από τα ρωσικά ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σάμπο (ρωσική πολεμική τέχνη), Βασίλι Σεστάκοφ, φέρεται να δήλωσε στο ρωσικό δίκτυο Dozhd ότι ο Πούτιν είχε αναλάβει σκηνές δράσεις σε τουλάχιστον δύο ταινίες με θέμα τον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο, αρχικά στο φιλμ Izhora Batallion του 1972, αφετέρου στο Blockade του 1974. «Ήμασταν στις ταινίες Izhora Batallion και Blockade μαζί» δήλωσε ο Σεστάκοφ, ο οποίος είναι συνεργάτης στο αθλητικό σωματείο του Πούτιν εδώ και πολλά χρόνια. «Πληρωνόμασταν καλά για εκείνη την εποχή, ως μηχανικός μου έδιναν 110 ρούβλια [το μήνα], αλλά όταν δούλευα σε ταινίες, έπαιρνα 75 ρούβλια την ημέρα. Ήταν πολλά χρήματα» ανέφερε, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Hollywood Reporter.

Ένας άλλος πρώην αθλητής, Νικολάι Βασίλιν, που έγινε επαγγελματίας κασκαντέρ επιβεβαίωσε στο Dozhd ότι ο Πούτιν εργαζόταν ως κασκαντέρ σε ταινίες. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι έχει μία φωτογραφία από τα γυρίσματα, στην οποία είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας, αλλά λόγω κακής ποιότητας είναι δύσκολο να τον διακρίνει κάποιος.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ότι ο Πούτιν εργάστηκε ως κασκαντέρ.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post