Προφυλακιστέος κρίθηκε ο «Μάξιμος Σαράφης»

Ελεύθεροι με περιοριστικό όρο οι δύο συγκατηγορούμενοί του.
.
.
ΕΛΑΣ

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο φερόμενος ως «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος το πρωί του Σαββάτου πέρασε το κατώφλι της 31ης ανακρίτριας. Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο ΑΤ κρίθηκαν οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, απολογήθηκε για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει σχετικά με εγκληματική οργάνωση εξαπάτησης επιχειρηματιών, τα μέλη της οποίας εμφανίζονταν ως «σωτήρες» και υπόσχονταν τη λήψη δανείων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε όσους αντιμετώπιζαν πρόβλημα ρευστότητας. Ανακρίτρια και Εισαγγελέας αυτή την ώρα αναμένεται να αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση.

dikastiko.gr

Ο δικηγόρος του, Κωνσταντίνος Γώγος, κατά την προσέλευσή του στο δικαστήριο, για ακόμα μια φορά έκανε λόγο για πολιτικοποίηση της υπόθεσης. Τόνισε πως «Το πολιτικό της υπόθεσης τέθηκε στη Βουλή από πολιτικά στελέχη που βρίσκονται σε κυβερνητικές θέσεις. Όπως αντιλαμβάνεστε σήμερα είναι μόνο η αρχή της ποινικής διαδικασίας και τα δικαστήρια θα αποφασίσουν την ενοχή όχι. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που ίδιος εξέδωσε ο Σαράφης φοβάται για τη ζωή του».

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή