ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20/07/2018 13:40 EEST | Updated 20/07/2018 17:01 EEST

Έξαλλοι οι αστυνομικοί για τον Παναγιώτη Μελά για το επεισόδιο με την ομάδα ΔΙΑΣ. «Μιλούσε στο κινητό, αρνήθηκε δώσει στοιχεία»

Eurokinissi

Στο Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά προσήχθη το πρωί της Παρασκευής ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Μελάς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τον κ. Μελά σταμάτησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ για τυπικό έλεγχο. Εκείνος ήταν αρνητικός στον έλεγχο και τελικά οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του. Όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί, ο πρώην βουλευτής δεν ήταν συνεργάσιμος να τους δείξει την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και το δίπλωμά του.

Ο κ. Μελάς είναι πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Α’ Πειραιώς, ενώ τον Δεκέμβριο του 2014 είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Το θέμα πάντως δεν τελείωσε εκεί.

Καυστικές ανακοινώσεις για το πρωινό επεισόδιο ανάμεσα σε άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και τον πρώην βουλευτή, Παναγιώτη Μελά, εξέδωσαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά αναφέρει ότι οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πρώην βουλευτή επειδή μιλούσε στο κινητό τηλέφωνό ενώ οδηγούσε και αρνήθηκε αρχικά να τους δώσει τα στοιχεία του.

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής κατακεραυνώνει τον κ. Μελά επικαλούμενο τις μαρτυρίες των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. που τον σταμάτησαν για έλεγχο.

«Ο σεβασμός στην Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια, δεικνύει σεβασμό στη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, ειδάλλως τα περιφρονεί με τον πιο επαίσχυντο τρόπο. Στο υψωμένο δάχτυλο του “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”, έχουμε καταφέρει την θεσμική του παραλυσία και ανικανότητα χωρίς να χάνουμε ευκαιρία να καταδικάζουμε και εκείνους που ακόμη πιστεύουν στην «αξία» του. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. συμπαρίσταται με κάθε μέσο στους Συναδέλφους Ειδικούς Φρουρούς και τους αστυνομικούς που προέρχονται από αυτούς, ζητώντας παράλληλα την πλήρη διερεύνηση και ενδεχόμενη απόδοση ευθυνών».