ΔΙΕΘΝΕΣ
22/01/2018 13:19 EET

Προβληματισμός από τα κρούσματα αυτοκτονιών στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ

skynesher via Getty Images

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στη Βρετανία η αυτοκτονία ενός τριτοετούς φοιτητή νομικής του πανεπιστημίου του Μπρίστολ καθώς σύμφωνα με τον Guardian πρόκειται για τον έβδομο φοιτητή του ιδρύματος που αφαιρεί τη ζωή του μέσα σε διάστημα λιγότερο των 18 μηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πανεπιστημίου, η αστυνομία θεωρεί ότι ο θάνατος Τζάστιν Τσενγκ οφείλεται σε αυτοκτονία και ότι δεν υπάρχει κάτι ύποπτο γύρω από αυτόν.

Αναφερόμενη στον αριθμό αυτοκτονιών έπειτα και το τελευταίο περιστατικό η Mirror κάνει λόγο για μια «άνευ προηγουμένου αύξηση των προβλημάτων ψυχικής υγείας μεταξύ των νέων», ωστόσο τονίζεται ότι από τις έρευνες προέκυψε ότι οι θάνατοι των εφτά φοιτητών δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά και τα τελευταία περιστατικά αυτοκτονιών, ξεκίνησε έρευνα για τις υπηρεσίες υγείας του πανεπιστημίου, ενώ ανακοινώθηκε ότι θα διατεθεί περίπου 1 εκατομμύριο βρετανικές λίρες για την βελτίωση αυτών.

Τέλος, σημειώνεται ότι από το Οκτώβριο του 2016 μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, ακόμα πέντε προπτυχιακοί φοιτητές του πανεπιστημίου αφαίρεσαν τη ζωή τους.

(Με πληροφορίες από Guardian, Mirror)