ΔΙΕΘΝΕΣ
19/11/2018 21:52 EET

«Ψαλίδι» στην παραγωγή των νέων iPhone από την Αpple

Mashable Tech

Στη μείωση της παραγωγής των τριών νέων μοντέλων iPhone που λανσαρίστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο προχωρά η Apple, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Οπως αναφέρεται, τόσο η χαμηλότερη του αναμενομένου ζήτηση των νέων συσκευών, όσο και η αρχική απόφαση της Αpple να προσφέρει περισσότερα μοντέλα έχει καταστήσει δύσκολη την εκτίμηση για τον αριθμό των εξαρτημάτων που χρειάζεται η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές εβδομάδες ο τεχνολογικός κολοσσός προκάλεσε αναστάτωση στην αγορά, ανακοινώνοντας την πρόβλεψη πωλήσεων για το τετράμηνο των Χριστουγέννων, η οποία κυμάνθηκε αρκετά κάτω από τις προσδοκίες της Wall Street, προτρέποντας κάποιους προμηθευτές της να εκπέμψουν μηνύματα που δείχνουν πτώση των πωλήσεων των νέων iPhone.

Ειδικά για το iPhone XR, οι εκτιμήσεις μάλιστα κρίνονται ιδιαίτερα προβληματικές, με την Apple να «κόβει» κατά περίπου 30% τις αρχικές παραγγελίες, που άγγιζαν τις 70 εκατ. συσκευές.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ακολούθησε και νέα περικοπή, ενημερώνοντας εκ νέου τους προμηθευτές.