Πτώση F-4 Phantom: Άκαρπες οι ολονύχτιες έρευνες για τον κυβερνήτη.Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα

Ενώ η Πολεμική Αεροπορία έχει βυθιστεί στο πένθος για τον θάνατο ου 29χρονου συγκυβερνήτη, υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα
|
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του F-4 Phantom, Ευστάθιου Τσιτλακίδη που έπεσε την Δευτέρα νότια της Ανδραβίδας ενώ στον θρήνο έχει βυθιστεί η Πολεμική Αεροπορία για τον θάνατο του 29χρονου συγκυβερνήτη του, , που έχασε τη ζωή του.

Οι έρευνες δεν σταμάτησαν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Όλη τη νύχτα επιχειρούσαν ένα C-130, το οποίο όπως αναφέρει το ERTnews, έριχνε φωτοβολίδες φωτίζοντας την περιοχή των ερευνών, βοηθώντας έτσι τα πλωτά μέσα του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα S-70 τα οποία εναλλάσσονταν μεταξύ τους, σκανάροντας όλη την περιοχή. Οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα.

Τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του υποσμηναγού εξέφρασαν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, ενώ τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας με ανακοινώσεις τους εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του ιπταμένου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Τα δυο F-4 Phantom απογειώθηκαν στις 10:15 το πρωί, για την εκπαίδευση των ιπταμένων σε χαμηλό ύψος μέχρι τα 300 πόδια, δηλαδή περίπου 100 μέτρα πάνω από ξηρά και θάλασσα.

Άγνωστο γιατί, το ένα βομβαρδιστικό κατέπεσε στις 10:30 από χαμηλό ύψος στα νερά του Κατάκολου, μόλις 8 ναυτικά μίλια από την ακτή του κόλπου και 25 από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας.

Σημειώνεται ότι τα F-4 Phantom ανήκουν στην 2η γενιά αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, επιχειρούν από την 117 πτέρυγα μάχης και ανήκουν στην 338 μοίρα «Άρης». Παρά τα χρόνια τους από το 1974, παραμένουν σε επιχειρησιακή κατάσταση και μετέχουν σε όλες τις ασκήσεις, εθνικές και συμμαχικές.

Πηγή: Ertnews

Πήγαινε στην αρχική σελίδα