ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/04/2020 17:33 EEST | Updated 24/04/2020 17:34 EEST

Γενναία δωρεά του Ομίλου Olympia σε μαθητές όλης της Ελλάδας

Μια εντυπωσιακά μεγάλη δωρεά ηλεκτρονικών υπολογιστών και tablet έκαναν σε τρεισήμισι χιλιάδες μαθητές οι εταιρείες Public-MediaMarkt μέσω του ομίλου Olympia.

Σε συνεργασία με το υπουργείο έγινε δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού σε μαθητές όλης της Ελλάδας, προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της τηλε- εκπαίδευσης.  Η Διοίκηση του Ομίλου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή σε επαφή με το γραφείο της υπουργού Νίκης Κεραμέως, προκειμένου να εντοπισθούν οι ανάγκες καθώς διαπιστώθηκε ότι ένας σημαντικός αριθμός μαθητών δεν είχε δυνατότητα να παρακολουθήσει τα μαθήματα και εκ των πραγμάτων κινδύνευε να «μείνει πίσω».

Σε δήλωσή τους η Υπουργός και η Υφυπουργός Παιδείας Κεραμέως και Ζαχαράκη έχουν αναφέρει ότι «οι δωρεές αυτές έρχονται να προστεθούν στις ήδη δρομολογημένες μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ δράσεις και πρωτοβουλίες του Υπουργείου, για την τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων μας. Χτίζουμε βήμα-βήμα τα σχολεία που μας αξίζουν, αξιοποιούμε το κεκτημένο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και δημιουργούμε τις συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών μας».

«Το να μην μείνει κανένας μαθητής μακριά από την εκπαιδευτική διαδικασία είναι μείζον ζήτημα κοινωνικής συνοχής, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Καλογεράκης, CEO Public Media Markt. Γι’ αυτό και ανταποκριθήκαμε άμεσα στην ενίσχυση του έργου του υπουργείου παιδείας. Ο Όμιλος μας είναι συνδεδεμένος με την τεχνολογία και την καινοτομία, ενώ μέσα από τα δίκτυα των καταστημάτων Public -MediaMarkt σε Ελλάδα και Κύπρο επιδιώκουμε να βρισκόμαστε δίπλα στην κοινωνία».

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Παιδείας ευχαρίστησε όλους τους δωρητές, που τις δύσκολες αυτές στιγμές στηρίζουν έμπρακτα την παιδεία, ενώ η σύνδεση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση δημιουργεί τις συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών μας.  Η δωρεά του ομίλου Olympia σε τεχνολογικό εξοπλισμό αγγίζει το 1 εκατ. και αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά που έχει γίνει μέχρι στιγμής στο υπουργείο Παιδείας.

Την ίδια στιγμή μέσω της θυγατρικής SUNLIGHT, ο Όμιλος Olympia θα παραδώσει 770 laptops στα συνολικά 364 δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Καβάλας, Ξάνθης και Κομοτηνής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε συζητήσεις και για τη στήριξη των κεντρικών νοσοκομείων της Θράκης με ιατρικό εξοπλισμό.

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post