Ρεύμα: Σταθερό τιμολόγιο με κιλοβατώρα χαμηλότερη από 0,1 ευρώ

Επιστροφή σε τιμές προ κρίσης.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Στα προ κρίσης επίπεδα επιστρέφουν οι τιμές λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος. Μετά το λανσάρισμα των σταθερών τιμολογίων με διάρκεια μικρότερη των 12 μηνών, κυκλοφορεί ήδη τιμολογιακή πρόταση με χρέωση χαμηλότερη από 10 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Υπάρχει τιμολόγιο με 9, 75 λεπτά η κιλοβατώρα. Βέβαια έχει αρκετά υψηλό πάγιο, είναι στα 10 ευρώ και είναι για 6 μήνες.

Για να υπάρξει μια σύγκριση το χαμηλότερο πράσινο τιμολόγιο του Φεβρουαρίου ήταν στα 11,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα ενώ το κοινωνικό τιμολόγιο του Φεβρουαρίου για τους οικονομικά ευάλωτους ήταν πάλι στα 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα με την επιδότηση.

Υποχωρούν οι τιμές χονδρικής

Η μέση χονδρική τιμή του ρεύματος συνεχίζει να πέφτει. Πλέον για τον Φεβρουάριο διαμορφώνεται στα 77 ευρώ την μεγαβατώρα. Για τους καταναλωτές είναι 7,7 λεπτά η κιλοβατώρα.

Αν δεν αλλάξει η πολιτική των παρόχων για τις εκπτώσεις και δεν αλλάξει και φυσικά και η χονδρική του ρεύματος, το χαμηλότερο πράσινο του Μαρτίου θα είναι στα 9,75 λεπτά, ενώ στον βασικό πάροχο θα είναι στα 10,2 λεπτά.

Ενώ έχουν φτάσει τα προ κρίσης επίπεδα οι τιμές της κιλοβατώρας, δεν συμβαίνει το ίδιο με το πάγιο. Η χρέωση ήταν πέντε ευρώ τον χρόνο για τα πάγια. Τώρα είναι από 60 έως 120 ευρώ τον χρόνο.

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή