ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/09/2020 16:02 EEST | Updated 16/09/2020 16:03 EEST

Ρέθυμνο: Συνελήφθη ο ιερέας που έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας στα σχολεία

Ο ιερέας είχε κληθεί να κάνει τον αγιασμό στο 5ο νηπιαγωγείο Ρεθύμνου, όταν άρχισε να ωρύεται κατά της χρήσης μάσκας.

Συνελήφθη στο Ρέθυμνο ο ιερέας που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με το κήρυγμά του κατά της χρήσης μάσκας την ώρα του αγιασμού, στο 5ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου.

Ο ιερέας συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου με την κατηγορία της διέγερσης κατά νόμων και πλέον αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Ο ιερέας είχε κληθεί να κάνει τον αγιασμό στο 5ο νηπιαγωγείο Ρεθύμνου, όταν άρχισε να ωρύεται κατά της χρήσης μάσκας, λέγοντας ότι θα πάει στα σπίτια γονιών και καθηγητών για να τους δώσει αποδείξεις και στοιχεία. Παράλληλα, κατηγόρησε τους διαμαρτυρόμενους γονείς ότι είναι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ ότι διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις, λέγοντας ότι δεν είναι μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά μέσα μαζικής εξαπάτησης. 

«Εντάξει, Συριζαίοι, εντάξει. Είδαμε την υποκρισία σας. Κάνατε συλλαλητήρια για τον Φύσσα, για τον Γρηγορόπουλο, για τον ομοφυλόφιλο και όχι για τα παιδιά σας και την χρήση μάσκας», είπε μεταξύ άλλων και φώναζε: «Μην φοράτε μάσκες, είναι αντισυνταγματικό και αν έρθει να σας γράψει ο Αστυνομικός μπορείτε να τον πάτε στο φυσικό δικαστήριο». 

Ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου έβγαλε ανακοίνωση αναφορικά με το συμβάν, στην οποία τονίζει σε καμία περίπτωση οι απόψεις του Ιερέα, δεν εκφράζουν τα μέλη του Συνδέσμου ενώ τέλος αναφέρουν πώς ελπίζουν ο ιερέας να καταλάβει το λάθος του.