Robert Dilts στους Έλληνες: Πάρτε στοιχεία από το μυαλό των game changers και κάντε τη διαφορά στο δικό σας περιβάλλον

Robert Dilts στους Έλληνες: Πάρτε στοιχεία από το μυαλό των game changers και κάντε τη διαφορά στο δικό σας περιβάλλον
ext Generation Entrepreneurs

«Ο Jobs, όταν ρωτήθηκε τι κάνει μπροστά στο computer του, απάντησε: Aλλάζω τον κόσμο».

«Ο Elon Musk πειραματίζεται συνεχώς με τα όριά του»

«O Disney έλεγε: δεν ξέρω ποιο θα είναι το επόμενο φιλμ μου, ξέρω μόνο ότι θα είναι εντυπωσιακό και λαμπερό».

Αυτά ήταν μερικά μόνον από τα παραδείγματα πολύ επιτυχημένων επιχειρηματιών επόμενης γενιάς που παρέθεσε ο Robert Dilts, κατά την παρουσίαση του πρωτοποριακού μοντέλου του, Success Factor Modeling, SFM στο ειδικό Signature Class «Νext Generation Entrepreneurs -The Difference that Makes the Difference» στις 7 και 8 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Στην κατάμεστη αίθουσα της Βιβλιοθήκης των Φίλων Μουσικής Αθηνών «Λίλιαν Βουδούρη», στο Mέγαρο Μουσικής, ο Ειδικός στη μελέτη του Genius Thinking και δημιουργός του διεθνώς αναγνωρισμένου Success Factor Modeling SFM παρουσίασε το μοντέλο του σε επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα στελέχη οργανισμών, πανεπιστημιακούς και νέους επαγγελματίες, δίνοντας απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων: Ποιες είναι οι παράμετροι που καθορίζουν την επιτυχία κάποιων ανθρώπων; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε να δομήσουμε παρόμοιο τρόπο σκέψης, όπως οι game changers, στο δικό μας περιβάλλον; Γεννιέσαι για να πετύχεις ή μπορείς να μάθεις πώς να πετύχεις; Τι συμβαίνει με τον παράγοντα τύχη;

ext Generation Entrepreneurs

Τα κύρια συμπεράσματα αυτής της ειδικής διημερίδας συνοψίζονται στα εξής:

  • Tα πάντα ξεκινούν από τη δομή της σκέψης, το mindset. Κοινό χαρακτηριστικό των ανθρώπων που ξεχωρίζουν είναι ο διακριτός τρόπος σκέψης τους, στον οποίο ενυπάρχει το πάθος. Αυτό είναι η κινητήρια δύναμη που προσφέρει την απαιτούμενη ενέργεια στο άτομο.

  • Το όραμα και η αποστολή περικλείουν στοιχεία του πάθους, όμως αυτά πρέπει να συνδεθούν με κάτι πιο απτό. Με το SFM, για πρώτη φορά συνδέονται το όραμα και η αποστολή με τη φιλοδοξία.

  • Η φιλοδοξία - σημείο όπου συνήθως χάνονται τα διάφορα εγχειρήματα - αποτυπώνεται σε συγκεκριμένες ενέργειες και αποτελέσματα, η δε ικανοποίησή της αφορά όχι μόνο στο εγώ, αλλά και στην ανάγκη συνεισφοράς προς το ευρύτερο σύνολο.

  • Προϋπόθεση, στο SFM, για την υιοθέτηση αυτής της δομής σκέψης είναι η ανάληψη, εμβάθυνση και εξέλιξη των ρόλων που απαιτούνται, στο πλαίσιο ενός εγχειρήματος, καθώς και η αξιοποίηση της συλλογικής νοημοσύνης ως παράγοντα επιτυχίας.

Κατά τον Dilts, μπορούμε να αντλήσουμε στοιχεία των game changers και να δημιουργήσουμε τον δικό μας κύκλο επιτυχίας, αρκεί να λάβουμε υπόψη ότι:

  • Η υλοποίηση των παραπάνω οφείλει να συνεκτιμάται και με άλλα συστατικά στοιχεία του οικοσυστήματος.

  • Οποιαδήποτε υπερβολή, όπως υπέρμετρη φιλοδοξία χωρίς όραμα, εις βάρος άλλων παραγόντων, μπορεί να επιφέρει τεράστιες ανισορροπίες στο οικοσύστημα ενός ατόμου ή μιας επιχειρηματικής οντότητας, με αρνητικές συνέπειες.

  • Ένα δυσμενές περιβάλλον μπορεί δυνητικά να εγκλωβίσει τη σκέψη κάποιου, αποτρέποντάς τον να προχωρήσει. Τα περισσότερα εγχειρήματα που αποτυγχάνουν, δεν οφείλονται συνήθως στο περιβάλλον, αλλά σε εσωτερική αμφισβήτηση ή σε έλλειψη ευελιξίας και προσαρμογής στα συνεχώς μεταβαλλόμενα δεδομένα.

  • Η δικτύωση και καλλιέργεια σχέσεων με τα ενδιαφερόμενα μέρη συμβάλλουν στην επιτυχία.

  • Το elevator pitch που μπορεί να πείσει και να προσελκύσει χρηματοδότες, δεν επικεντρώνεται στα προϊόντα και τις υπηρεσίες, αλλά στο όραμα και την αποστολή.

  • Τύχη είναι το σημείο συνάντησης προετοιμασίας και ευκαιρίας.

ext Generation Entrepreneurs

Ο Robert Dilts ευχαρίστησε τους διοργανωτές και το κοινό τόσο για την ενεργή συμμετοχή του, όσο και για τη θέληση και δέσμευσή του να δοκιμάσει αυτή την πρωτοπόρο προσέγγιση και δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει στην Ελλάδα, με στόχο να συνεχίσει την ανάλυση της δομής σκέψης των Ελλήνων επαγγελματιών στο δύσκολο περιβάλλον που λειτουργούν.

Η εκδήλωση είχε διοργανωθεί από τη Synolic Development Systems και τεθεί υπό την Αιγίδα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες www.synolic.com/sfm-signatureclass

Λίγα λόγια για τη Synolic Development Systems

H Synolic Development Systems ειδικεύεται στην εφαρμογή των πιο πρόσφατων ανακαλύψεων σχετικά με τα mechanics of mindset σε πρωτοποριακές προσεγγίσεις και καινοτόμα μοντέλα για την ενίσχυση της ευρηματικότητας, σε εγχειρήματα και επιχειρηματικές πρακτικές. Έχει συνάψει συνεργασίες με ένα παγκόσμιο δίκτυο στρατηγικών εμπειρογνωμόνων και έχει πελάτες οργανισμούς και επαγγελματίες από διάφορους κλάδους στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Δημοφιλή