Ρωσία: Ακατάλληλη διά ανηλίκους η νέα ταινία της Marvel «Eternals»

Η πρώτη ταινία του Marvel Cinematic Universe που κρίνεται κατάλληλη για 18+.

Η ταινία της Marvel «The Eternals» κρίθηκε ακατάλληλη για θεατές κάτω των 18 ετών στη Ρωσία λόγω του γκέι υπερήρωά της.

Μετά την επιτυχία του blockbuster «Ο Shang-Chi και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών», το MCU (Marvel Cinematic Universe) επιστρέφει ξανά στις αίθουσες τον Νοέμβριο με τους «Eternals».

Η ταινία είχε αρχικά προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα πέρυσι, αλλά η έξοδος της αναβλήθηκε λόγω πανδημίας για το 2021. Όπως και στο Shang-Chi, οι «Eternals» θα προβληθούν μόνο στις κινηματογραφικές αίθουσες με την ελπίδα ανάκαμψης του box office. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κλόε Ζάο, η οποία έγραψε ιστορία κερδίζοντας τον περασμένο Απρίλιο Όσκαρ Σκηνοθεσίας για το «Nomadland», ενώ πρωταγωνιστούν οι Αντζελίνα Τζολί, Σάλμα Χάγιεκ, Κουμάιλ Ναντζιάνι, Ρίτσαρντ Μάντεν, Τζέμα Τσαν και Κιτ Χάρινγκτον.

Ο πρώτος γκέι χαρακτήρας της Marvel είναι ο Phastos, τον οποίον υποδύεται ο Μπράιαν Τάιρι Χένρι, ένας από τους «Eternals» (της αθάνατης φυλής αρχαίων εξωγήινων που ζουν μυστικά στη Γη εδώ και χιλιάδες χρόνια), ο οποίος είναι παντρεμένος με τον σύντροφο του και σε μία από τις σκηνές της ταινίας ανταλλάσει μαζί του φιλί.

Σύμφωνα με τον ρωσικό κινηματογραφικό ιστότοπο Kino Metro, το «Eternals» έλαβε βαθμό καταλληλότητας 18+, που θεωρείται ισοδύναμο του «ακατάλληλου για παιδιά». Οι περισσότερες ταινίες του MCU στη Ρωσία λαμβάνουν συνήθως ένα 12+ (The Avengers, Ant-Man, Wasp) ή 16+ (Avengers: Endgame, Black Widow). Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η Ρωσία κρίνει ακατάλληλη ταινία λόγω «γκέι περιεχομένου». Το 2017 αποφάσισε ότι το «Power Rangers» ήταν κατάλληλο για θεατές 18+. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν η προβολή της ταινίας στη χώρα θα γίνει -ή όχι- με κομμένες σκηνές.

Με πληροφορίες από screenrant

Δημοφιλή