ΔΙΕΘΝΕΣ
12/06/2021 08:11 EEST

Ρωσία: Bodybuilder έσυρε αεροσκάφος 737 βάρους 40 τόνων, κάνοντας νέο ρεκόρ

15 μέτρα σε μόλις 39 δευτερόλεπτα.

Ένας κάτοικος του Σουργκούτ της Σιβηρίας, κατέρριψε το ρεκόρ του πιο δυνατού ανθρώπου της χώρας τραβώντας ένα Boeing 737-500 που ζυγίζει 40 τόνους αφού κατάφερε να το σύρει 15 μέτρα σε μόλις 39 δευτερόλεπτα.

Ο Μαξίμ Γκαμέτσκι, έκανε επιδειξη της τεράστιας δύναμης που διαθέτει στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σουργκούτ την Τετάρτη. Με ένα πλήθος θεατών να τον αποθεώνει, έκανε τρεις προσπάθειες, με το ρεκόρ του να χαρακτηρίζεται έγκυρο από τον επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Strongman, Βασίλι Γκριστσένκο.

Ο Μαξίμ Γκαμέτσκι, γνωστό με το παρατσούκλι «Η Αρκούδα της Σιβηρίας», συμμετέχει εδώ και πολύ καιρό σε διαγωνισμούς δύναμης , έχοντας κερδίσει μεταξύ άλλων διακρίσεων τον τίτλο του «δυνατότερου ανθρώπου του Σουργκούτ» και του «δυνατότερου άνθρωπου της περιοχής Τιουμέν», μεταξύ άλλων τίτλων.

Μιλώντας σε τοπικά μέσα, ο Μαξίμ Γκαμέτσκι αποκάλυψε πόσο δύσκολο βρήκε το όλο εγχείρημα.

«Δεν μπορούσα να το μετακινήσω στην πρώτη προσπάθεια σε οποιαδήποτε από τις προπονήσεις μου, και για να είμαι ειλικρινής, φοβόμουν λίγο ότι θα συνέβαινε το ίδιο. Ίσως ήταν ενθουσιασμός, ίσως ήταν φόβος, αλλά το κατάφερα».

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Έλμπρους Νιγματούλιν, που έχει επανειλημμένως κερδίσει τον τίτλο του ισχυρότερου άνδρα της Ρωσίας. Το 2020, έσυρε ένα αεροπλάνο 36 τόνων, 25 μέτρα.

 

 

Πηγή: RT