Τι σκαρφίστηκε ένας πολυμήχανος Ρώσος για να πετάξει με τον χοντρούλη γάτο του

Και πώς τον τιμώρησε η Aeroflot.
victor
victor

Ο Μιχαήλ Γκάλιν ήθελε να ταξιδέψει από την Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας, στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας, αλλά δεν μπορούσε να αποχωριστεί τον Βίκτορ, τον αγαπημένο, υπέρβαρο γάτο του.

Οι κανονισμοί της αεροπορικής εταιρείας Aeroflot, δεν επιτρέπουν ζώα άνω των 8 κιλών να βρίσκονται στην καμπίνα των επιβατών. Ο Βίκτορ, ωστόσο, ζύγιζε 10 κιλά παραπάνω.

Ο Ρώσος επιβάτης δεν πτοήθηκε από τον κανονισμό και σκέφτηκε ένα κόλπο που δεν έχει προηγούμενο.

Στην διαδρομή από την Ρίγα στο Βλαδιβοστόκ, το αεροπλάνο έκανε στάση στην Μόσχα. Οταν πήγε να επιβιβαστεί στο δεύτερο σκέλος της πτήσης, οι υπάλληλοι του αεροδρομίου δεν τον άφησαν να πάρει τον γάτο του μαζί, γιατί ο έλεγχος έδειξε ότι τα κιλά του ξεπερνούσαν κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο.

Ετσι, ο Γκάλιν ανέβαλε την πτήση του για την επόμενη μέρα. Μέχρι τότε, πήρε «την στρατηγική απόφαση να βρει κάποια άλλη γάτα, με παρόμοια εμφάνιση, αλλά λιγότερα κιλά» όπως υποστήριξε. Και έτσι έκανε.

Ξαναπήγε στο αεροδρόμιο με την πιο ελαφριά γάτα- σωσία και πέρασε επιτυχώς από τον έλεγχο. Λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο τον περίμεναν οι ιδιοκτήτες της γάτας. Τους την επίστρεψε και επιβιβάστηκε με τον Βίκτορ.

Το πονηρό του σχέδιο πήγαινε καλά, μέχρι που αποφάσισε να το μοιραστεί στο Facebook. Δημοσιεύσε φωτογραφίες και διηγήθηκε όλη του την «περιπέτεια».

Η Aeroflot δεν γέλασε καθόλου με την ανάρτηση του Γκάλιν και τον απέκλισε από το πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών, στο οποίο ήταν μέλος και είχε συγκεντρώσει αρκετά προνόμια.

Ωστόσο, το ποστ έγινε viral και ο Γκάλιν αντιμετώπισε την τιμωρία του με χιούμορ.

Σε μια άλλη δημοσίευση, μας δείχνει τον γάτο του σε νεορότερη ηλικία, «όταν τα κιλά του ήταν ακόμη μέσα στο όριο των κανονισμών».

Πηγή: BBC

Popular in the Community