ΔΙΕΘΝΕΣ
16/03/2018 09:23 EET | Updated 16/03/2018 09:57 EET

Λαβρόφ: Η Ρωσία θα απελάσει Βρετανούς διπλωμάτες

Ρωσικές προειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ για τα περί βομβαρδισμού της Δαμασκού

Sergei Karpukhin / Reuters

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε την Παρασκευή πως η Ρωσία θα απελάσει Βρετανούς διπλωμάτες σε απάντηση στην απόφαση του Λονδίνου να απελάσει 23 μέλη του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας στη Βρετανία. 

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του Reuters, σε συνδιάσκεψη στο Καζακστάν για τη Συρία, αν η Ρωσία σχεδιάζει την απέλαση Βρετανών διπλωματιών, απάντησε «βεβαίως και θα το κάνουμε», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Επίσης χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την απειλή των ΗΠΑ για βομβαρδισμό της Δαμασκού, πρωτεύουσας της Συρίας.

Ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης, ότι περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την Πέμπτη την ανατολική Γούτα.

Από πλευράς του ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα θ’ αντιδράσει στο νέο πλαίσιο κυρώσεων που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ, μέσω της επέκτασης της «μαύρης λίστας» που έχει καταρτιστεί σε βάρος Αμερικανών πολιτών, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει την αρχή της ισοδύναμης αντίδρασης αναφορικά με τις κυρώσεις που τις έχουν επιβληθεί, για την υπόθεση της εμπλοκής της στις αμερικανικές εκλογές το 2016, αλλά και τις κυβερνοεπιθέσεις. Ωστόσο, η Ρωσία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων.

Η Μόσχα επιθυμεί να διατηρήσει έναν διάλογο με την Ουάσινγκτον, αλλά οι άνθρωποι στις ΗΠΑ που επιδιώκουν την καταστροφή των σχέσεων με την Ρωσία, παίζουν με την φωτιά, μετέδωσε το RIA, επικαλούμενο τον Ριαμπκόφ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)