Σαϊτάμα: Σειρά από φρικιαστικές δολοφονίες και διαμελισμούς γατών αναστατώνουν τους κατοίκους

Οι δολοφονίες έχουν ξυπνήσει δυσάρεστες μνήμες στην πόλη, η οποία τα τελευταία χρόνια φυλάκισε έναν δολοφόνο γατών που βασάνιζε πολλά ζώα και αναρτούσε βίντεο των πράξεών του στο διαδίκτυο.
Sawauchi Shinji / EyeEm via Getty Images

Συναγερμός έχει σημάνει στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας μετά τον εντοπισμό μελών μιας γάτας που βρέθηκαν διασκορπισμένα στις όχθες του ποταμού Αρακάουα.

Δέκα μέρες αργότερα είχαν γίνει άλλες δύο ανάλογες αποτρόπαιες πράξεις.

Τα σχολεία της περιοχής έχουν συμβουλεύει τους γονείς να συνοδεύουν τα παιδιά τους, μαζί και με άλλα άτομα εάν είναι δυνατό, ενώ η αστυνομία έχει αυξήσει τις περιπολίες, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας NHK.

Οι δολοφονίες έχουν ξυπνήσει δυσάρεστες μνήμες στην πόλη, η οποία τα τελευταία χρόνια φυλάκισε έναν δολοφόνο γατών που βασάνιζε πολλά ζώα και αναρτούσε βίντεο των πράξεών του στο διαδίκτυο. Έχουν επίσης ξυπνήσει το φάντασμα των δολοφονιών στην πόλη Κόμπε τη δεκαετία του 1990, όταν ένα 14χρονο αγόρι με ιστορικό διάπραξης πράξεων κακοποίησης ζώων σκότωσε δύο παιδιά, ηλικίας 10 και 11 ετών, και τραυμάτισε άλλα τρία.

Παράλληλα, τα περιστατικά έρχονται σε μία ανησυχητική στιγμή για τα σχολεία της περιοχής. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας καθηγητής σε γυμνάσιο στην Τόντα φέρεται να μαχαιρώθηκε από έναν μαθητή, προκαλώντας εκκένωση.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σαϊτάμα δήλωσε στο CNN ότι έχουν ξεκινήσει έρευνες για την κακοποίηση ζώων και εξετάζουν αν οι διάφορες δολοφονίες γατών συνδέονται μεταξύ τους. Η θανάτωση ή ο τραυματισμός ζώων αποτελεί έγκλημα στην Ιαπωνία - τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών ή με πρόστιμο περίπου 5 εκατομμυρίων γεν - περίπου 34.000 ευρώ.

Μια γυναίκα, 80 ετών, δήλωσε σε τοπικό μέσο ότι ένιωσε «φοβισμένη και άβολα» στο άκουσμα της είδηση, ενώ ειδικοί προειδοποιούν πως αυτό μπορεί να αποτελεί το πρώτο βήμα για πιο ειδεχθή εγκλήματα.

«Κανονικά, οι εγκληματικές πράξεις και η σκληρότητα κρύβονται, αλλά το να τολμάς να τις δείχνεις μπορεί να είναι μια μορφή αυτοέκφρασης» δήλωσε Κένζι Ομάτα, καθηγητής ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Σουρουγκάνταϊ.

«Ανησυχώ πολύ για το πόσο καιρό θα συνεχιστούν παρόμοια περιστατικά και αν θα πάθουν κακό άνθρωποι» δήλωσε ο Ομάτα.

Από την πλευρά του ο Κιμ Τ. Μακκοϊ , δικηγόρος που ίδρυσε τον Οργανισμό Δικαίου και Προστασίας των Ζώων του Χονγκ Κονγκ, επεσήμανε, επίσης, ότι ορισμένες περιπτώσεις κακοποίησης ζώων «εξελίχθηκαν σε πιο σοβαρά αδικήματα κατά των ανθρώπων».

«Υπάρχουν εμπειρικά στοιχεία που υποστηρίζουν την άμεση συσχέτιση μεταξύ εκείνων που διαπράττουν κακοποίηση ζώων και εκείνων που διαπράττουν άλλα πιο βίαια εγκλήματα σε ανθρώπους» δήλωσε ο Μακκοϊ.

Δημοφιλή